273 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Käytännössä kohteen lämmityksen energiankulutus ei muutu, mutta kohteen lämpöenergiankäytöstä syntyvät (fossiiliset) hiilidioksidipäästöt poistuvat.
Tällä hetkellä jokaisen uunin energiankulutus on tarkassa seurannassa. OSAT KÄYVÄT UUNISSA VÄHINTÄÄN KERRAN Valimolla on käytössä kaikkiaan kuusi maakaasulla ja kolme sähköllä toimivaa uunia. Valtaosaa uuneista käytetään yli tuhannen asteen lämpötiloissa. Vain kahdessa sähköuunissa valukappaleita käsitellään matalimmissa, 300–600 asteen, lämpötiloissa.
Ilmanvaihdon energiankulutus kojeittain on laskettu nykyisin toiminta-arvoin Motiwatilla ja esitetty seuraavan sivun kuvassa.
Alueen kaikista kohteista laaditaan katselmusraportit tukihakemuksessa määriteltyjen katselmusmallien mukaisesti, joissa esitetään − taulukko 1:ssä esitetään mitattu, arvioitu tai laskennallinen energiankulutus.
Energiankulutus kuriin ja entistä paremmat olosuhteet huippu-urheilijoille. Nämä tavoitteet nostettiin kärkeen, kun Kuortaneen Urheiluopiston kiinteistötekniikan modernisoinnin toteutus alkoi.
Vaihtoehtoisesti kohdekohtainen sähkön- ja lämmön tuotanto voi olla kannattavaa kun oma energiankulutus on riittävän suurta.
Helsinki: Saatavilla: http://www.stat.fi/til/rakke/2015/rakke_2015_2016-0526_tie_001_fi.html Viitattu 6.9.2016 (Tilastokeskus 2015b) Suomen virallinen tilasto (SVT): Asumisen energiankulutus [verkkojulkaisu]. ISSN=2323-3273. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 9.11.2016]. Saantitapa: http://www.stat.fi/til/asen/index.html Transportstyrelsen (2016a).
Sisältö ei siis ole täysin sama kuin Tilastokeskuksen energiatilaston taulun 8.1. asumisen energiankulutus, vaikka luokittelukäsitteet ovat samat. Taulukossa 4 tarkastellaan kokonaisuutta ruoanlaitto, kodin sähkölaitteet ja valaistus. Tämän ryhmän kulutus asuntojen sähkönkäytöstä oli vuonna 2011 41 %. Vuonna 2006 osuus oli korkeampi 46 %.
Myös jäähdytysjärjestelmän energiankulutusta tulee seurata jatkuvasti ja verrata asetettuihin energiankulutus-t avoitteisiin.
Koneellisen ilmanvaihtojärjestelmän sähköenergiankulutus on laskettava ilmavirtojen, ominaissähkötehojen ja käyntiaikojen avulla kaikille rakennuksessa oleville ilmanvaihtokoneille ja huippuimureille. 21 § Jäähdytysjärjestelmä Rakennuksen jäähdytysjärjestelmän energiankulutusta laskettaessa on otettava huomioon jäähdytysenergian tuoton energiankulutus ja apulaitteiden sähköenergiankulutus