Siirry sisältöön

59 hakutulosta

Miten voin pienentää vedenkäyttöäni? Jokaisen asukkaan vedenkäyttötottumuksilla on suuri merkitys taloyhtiön kokonaisvedenkulutukseen. Vedenkäyttöä voi asukkaana pienentää seuraavasti: Suihkussa kuluu huomaamatta merkittävä määrä vettä ja lämmitysenergiaa. Suihku kannattaa sulkea esimerkiksi saippuoimisen ajaksi.
Tekstiilit Tekstiilien merkittävimmät ympäristövaikutukset liittyvät energian ja vedenkäyttöön sekä ympäristölle ja terveydelle haitallisten kemikaalien käyttöön, joita käytetään kaikissa tuoteketjun vaiheissa, aina raaka-aineen tuotannosta valmiiseen vaatteeseen.
Huomiota myös energiaan, veteen ja kertakäyttöpakkausten muoviin Hävikin vähentämisen lisäksi Compass Groupissa kiinnitetään huomiota esimerkiksi keittiöiden energian- ja vedenkäyttöön. ”Jaamme henkilökunnalle esimerkiksi top 10 -vinkkejä siitä, miten vaikkapa uunia tai astianpesukonetta voi käyttää tehokkaasti, mutta niin, että sähkön- ja vedenkäyttö minimoidaan.”
Lue lisää 19.4.2021 Keskimääräinen vedenkäyttö on vähentynyt, mutta käyttäjien yksilölliset kulutuserot ovat suuret Suomalaisten vedenkäyttöä tutkittiin Kestävä vedenkäyttö -projektissa vuosina 2019–2020. Tutkimuksessa vedenkäyttöä selvitettiin mittaustietojen, kyselytutkimuksen ja kulutustaan tarkemmin seuraavan ryhmän perusteella.
Energiakatselmus: tuottaa mittauksiin ja laskelmiin perustuvaa tietoa kohteen energiankulutuksen jakautumisesta, paikallistaa energian- ja vedenkäytön tehostamismahdollisuudet, esittää toimenpide-ehdotukset ja selkeät laskelmat säästöistä, investoinneista, taloudellisuudesta sekä muista mahdollisista vaikutuksista, ohjaa energiankäytön ja energiatehokkuuden säännölliseen seurantaan
Vedenkulutus: Seurataan 10 opiskelijan vedenkäyttöä naisten/miestenhuoneessa. – Valuuko vesi käsienpesun ajan tai unohtuiko hana auki esimerkiksi hiusten kampaamisen ajaksi? Havaitaanko vuotavia hanoja tai WC-istuimia? Tehdään tarkistuskierros myös liikuntatiloissa. 2.
tilojen käyttäjien ohjeistamiseen Kerro tilojen käyttäjille: valaistuksen käyttöajat ja -tavat ilmanvaihdon käyttöajat ja toimintaohjeet ongelmatilanteissa mihin erilaisista heidän havaitsemistaan talotekniikan toimivuuteen liittyvistä epäkohdista, kuten turhaan palavasta valaistuksesta, voi ilmoittaa tilojen oikeat lämpötilat ja toimintaohjeet ongelmatilanteissa sekä suositukset vedenkäytöstä
Sähkönkulutukseen vaikuttavat: asunnon lämmitys ja vedenkäyttö, pientalon koko ja kunto, ilmanvaihto, lämmitysjärjestelmän ikä sekä ohjausjärjestelmä ja automatiikka. Taulukko. Esimerkkejä hyvästä energiankulutuksen tasosta erilaisissa sähkölämmitteisissä pientaloissa, kWh/vuosi.
Energianeuvoja voi ottaa kantaa muun muassa siihen, onko talouden energian- ja vedenkäyttö järkevällä tasolla huomioiden perhekoon, rakennuksen koon ja iän sekä maantieteellisen sijainnin. Jos harkitset lämmitysmuodon vaihtoa, energianeuvoja opastaa Motivan lämmitysmuotojen vertailulaskurin käytössä ja erilaisten laskentaskenaarioiden tekemisessä laskurilla.
Avainasemassa ovat tarpeenmukainen ja oikein säädetty lämmitys, ilmanvaihto, valaistus, vedenkäyttö, jäähdytys ja sähkölämmitykset. Opasta, kannusta ja osallista myös talon asukkaita energiansäästöön. “Yleisten tilojen lämpötilat on syytä tarkistaa ensimmäisenä – yleensä näissä tiloissa lämpötila on aivan liian korkealla – niitä lämmitetään turhaan.