Siirry sisältöön

99 hakutulosta

Talossa 62 huoneistoa, kolme liike- ja toimistohuoneistoa ja kolme varastoa. Taloon kuuluu myös neljä autotallia sekä autohalli, jossa on 28 autopaikkaa. Talossa on aiemmin uusittu lämmönjakokeskus ja asennettu etävalvonta sekä nuohottu ilmanvaihtokanavat. Lisätiedot: Motiva Oy asiantuntija Kirsi-Maaria Forssell puh. 0400 464 787 kirsi-maaria.forssell@motiva.fi Palaa otsikoihin
Sen avulla on helppo todentaa tehdyt talon arvoon vaikuttavat remontit ja huollot talosta kiinnostuneille”, muistuttaa johtava asiantuntija Päivi Suur-Uski Motivasta. Huoltokirja kannattaa ottaa käyttöön viimeistään syyshuoltojen yhteydessä. 2000-luvun pientaloilla yleensä on jo olemassa huoltokirja, mutta sitä vanhemmissa se on harvinainen.
Kannattaako suunnittelusta tai kuntotutkimuksista maksaa ammattilaisille? Esitykset: 1. Ikkunoiden uusiminen, Aila Janatuinen Puuteollisuus Ry (pdf) (1023 KB) 2. Energiaremonttien suunnittelu, Samuli Könkö SuLVI Ry (pdf) (550.4 KB) 3. Lämpöpumppuratkaisut, Jussi Hirvonen Suomen lämpöpumppu yhdistys SULPU ry (pdf) (412.6 KB) 4.
Hankintaesimerkit Tältä sivulta löydät hyviä esimerkkejä siitä, miten kestävän kehityksen näkökohtia on huomioitu erilaisissa hankinnoissa, hankintojen suunnittelussa sekä strategisissa linjauksissa.
Taloyhtiön energiatarkastus antaa hyvän pohjan suunnittelulle Lämmitysratkaisun parannukset ja muutokset sekä energiaremontit ovat keskeisiä keinoja taloyhtiöiden käyttöiän jatkamiseksi ja asuinmukavuuden parantamiseksi.
Hyödyllisiä linkkejä oman kodin kunnostajalle ja rakentajalle Motivan koti ja asuminen -sivuilta löydät runsaasti energiansäästövinkkejä asumiseen ja kuluttamiseen liittyen: Koti ja asuminen Kuluttajien energianeuvonta tarjoaa maksutonta opastusta suomalaisille: Asiaa energiasta – kuluttajien energianeuvonta Energiatehokaskoti.fi – Ohjeita energiatehokkaan talon suunnitteluun ja toteutukseen
Työmaa Rakentamisvaihe on vähintään yhtä tärkeä vaihe energiatehokkaan talon toteuttamisessa kuin hyvä suunnittelu. Huolellisella toteutuksella voidaan vaikuttaa rakennuksen energiankulutukseen. Esimerkiksi hyvään ilmatiiveystasoon päästään käytännössä ilman lisäkustannuksia, kun käytetään mietittyjä rakenneratkaisuja ja työt, esimerkiksi ilmasulun asentaminen, tehdään huolella.
Taloautomaatio on järkisijoitus myös vanhempiin taloihin. Taloyhtiön ja pientalon pitkän aikavälin suunnittelussa kannattaa miettiä, mitä ominaisuuksia rakennukselta tulevaisuudessa halutaan ja mihin suuntaan sitä kehitetään. Taloautomaatiolla voidaan parantaa rakennuksen energiatehokkuutta, turvallisuutta ja esimerkiksi sisäilman laatua.
Myös suuremmissa taloissa maalämmön vuosihyötysuhde on usein parempi kuin pienissä taloissa. Runsas käyttöveden suhteellinen energiaosuus heikentää vuosilämpökerrointa. Käytännössä vuosilämpökerroin maalämmössä vaihtelee useimmiten kohdekohtaisesti 2,5–3,5 välillä.
Lämpöpumpputyypistä riippuen lämpöenergiaa otetaan ulkoilmasta, talon ilmanvaihtoputkiston poistoilmasta, vedestä, maasta tai kalliosta. Talon ulkopuolelta otettava lämpö on pääosin auringosta peräisin olevaa energiaa lukuun ottamatta kallioperän lämpöä, joka on suurimmalta osin maapallon ytimestä johtuvaa lämpöä.