Siirry sisältöön

263 hakutulosta

Kriteeripankki – vastuullisuuskriteereitä julkisiin hankintoihin Kriteeripankki mahdollistaa laajemmin vastuullisuusnäkökulmien huomioimisen hankinnoissa, kun kriteerit löytyvät yhdestä paikasta. Kaikki Kriteeripankin kriteerit ovat hankintalain mukaisia, todennettavia, kyseiseen hankintaan keskeisesti liittyviä ja markkinoita kannustavia.
Kysyntä on tällä hetkellä hyvä, mutta julkisella sektorilla kysyntä on toistaiseksi verrattain pientä. Yhtenä julkisen sektorin kohteena tänä vuonna on Paraisten kaupungille asennettu aurinkosähköjärjestelmä, kertoo Anu Areva.
Kohdetta ei esitellä julkisesti myyntiä varten tai tarjota myytäväksi julkisesti esillä olevalla ilmoittelulla. Kevennetyn menettelyn mukaisesti energiatodistus laaditaan omalla lomakkeellaan, ja rakennuksen energiatehokkuutta kuvataan tunnuksella H.
Hankinnalla edistettäviä asioita olivat kotimaisuuden, luomun ja lähiruoan edistämisen lisäksi muun muassa eläinten hyvinvointi, tuotteiden jäljitettävyyden parantaminen, vastuullinen kalastus sekä geenimuunneltujen tuotteiden välttäminen myös rehun osalta. Tavoitteista hankinnan kriteereiksi Hankintayksikön tavoitteet kuvattiin tarjouspyynnössä.
Hankintamenettely ja hankintapäätös Hankintamenettely: Tilaaja on julkinen hankintayksikkö ja hankinnassa noudatetaan lakia julkisista hankinnoista. Hankinnan kokonaissumman arvioidaan ylittävän kansallinen kynnysarvo, mutta jäävän selvästi EU-kynnysarvon alapuolelle. Hankinta tehdään avoimella menettelyllä. Hankinnassa pisteytetään, sekä hintatekijöitä, mutta myös laatua.
Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi 7.6.2022 14.00 Kestävän muutoksen asialla Isa-Maria Bergman Elämme aikoja, jotka nostavat julkiset hankinnat monella tavalla entistäkin merkittävämpään rooliin.
Hankinnat ovat keskeinen työkalu, kun kehitetään ja ostetaan jotain uutta. Mahdollisuudet uusien ratkaisujen löytymiseen kasvavat myös yhteistyön kautta.
Vaikuttavuusjohtaminen edistää julkisen rahoituksen kohdentumista läpinäkyvästi ja todentaa rahoituksen tuottaman yhteiskunnallisen hyödyn. Sen avulla organisaatiot voivat tarkastella toimintansa todellisia vaikutuksia ja tehdä tarvittavat muutokset saavuttaakseen halutut tulokset.
Tanskan kestävien hankintojen kumppanuus Tanskan kestävien hankintojen kumppanuus on aloitettu 2006 ja on suunnattu kunnille, maakunnille ja muille julkisen sektorin organisaatioille. Kumppanuudessa tällä hetkellä mukana olevat kunnat edustavat noin 1/3 kuntien hankintojen ostovoimasta Tanskassa.
Tällöin hankinta pitää kilpailuttaa hankintalain mukaisesti, jos sen arvonlisäveroton kokonaisarvo on vähintään 60 000 euroa ( Hankintalakiohje ). Muilta osin voimassa ovat .