446 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Kattaa noin 60 % Suomen energiankäytöstä Energiatehokkuussopimusten tavoitteisiin oli vuoden 2020 lopussa sitoutunut yli 100 kuntaa ja 600 yritystä ja niiden 6 500 toimipaikkaa. Motiva tukee liittyjiä, viestii sekä seuraa sopimusten vaikutuksia. Miten?
Materiaalien- ja energiankäytön tehostaminen kannattaa, sillä usein se tuottaa myös kustannussäästöjä. Materiaalitehokkuutta voidaan kunnissa parantaa ja edistää erityisesti: hankinnoissa; kaavoituksella; rakennushankkeissa; jätehuollossa; ja palveluissa (sairaalat, koulut, tekniset palvelut).
Hankkeessa kerätty tieto ja kokemukset koottiin tietopaketiksi, joka sisältää ohjeistuksen ja hyviä käytännön esimerkkejä miten eri käyttötarkoitusta palvelevien teollisuusuunien energiankäyttöä voi tehostaa. Verkossa saatavilla oleva aineisto palvelee erityisesti uuneja käyttävien teollisuusyritysten tuotantohenkilöstöä. Hanke käynnistyi vuonna 2013 ja päättyi vuonna 2015.
Motiva on käynnistänyt yhteishankkeen, joka selvittää Suomen teollisuuden puhallin- ja pumppausjärjestelmien energiankäytön tehostamismahdollisuuksia. Työ keskittyy erityisesti sähkömoottoreilla toimiviin puhallin- ja pumppusovelluksiin, joiden energiatehokkuus kannattaa tarkistaa säännöllisesti ja erityisesti silloin, kun rakennetaan tai uusitaan järjestelmiä.
Se vastaa yli 440 000 pientalon vuosittaista energiankäyttöä. Ota yhteyttä Ulla Suomi asiakkuusjohtaja +358 (0) 9 6122 5042 Lähetä sähköpostia
Uusiutuvan energiankäytön vaikuttavuusarvio vuosilta 2010–2022 on koottu seuraavaan yhteenvetoon: Uusiutuvan energian vaikuttavuusarviointi 2023 (pdf) (891.7 KB)
Koti ja asuminen Lisätietoa kodin ja asuminen energiankäytöstä: Koti ja asuminen Asiaa energiasta – Energiatehokkaan asumisen opas Energiafiksusti vapaalla – Painettava versio Energiafiksusti vapaalla – Verkkosivuversio Energiansäästövinkit taloyhtiöön – lämmitys ja vedenkäyttö Energiatehokas ilmanvaihto Energiatehokkuuden asukaskampanja Energieffektiv bosättningskampanj Energispartips
Se on järkevää, tehokasta ja ympäristöystävällistä toimintaa. ”Suora energiankäyttö on kuitenkin niin kotitalouksien kuin yritysten kustannuksista ja ilmastovaikutuksista usein merkittävässä roolissa ja sen vähentäminen on enemmän kuin oleellista niin talous- kuin ympäristönäkökulmasta.
Sen avulla suuri yritys voi selvittää energiankäyttönsä tehostamista, uusiutuvan energian käytön lisäämistä tai energiankäytön muuttamista vähähiiliseksi. Lue lisää
Toissijaiset tavoitteet kohdistuvat energiansäästötoimien sää s tövaiku tuksiin ja energiankäyttöön rakennuspinta-alaa tai -tilavuutta ko h den . ] T oteutettuja energiansäästötoimia [Organisaation jo toteuttamat energiansäästötoimet kuvataan luvussa 3.7.]