Siirry sisältöön

263 hakutulosta

Yritys on julkisen valvonnan alainen, jos julkiset yksiköt esimerkiksi omistavat vähintään 50 % osake- tai osuuspääomasta joko suoraan tai välillisesti, tai niillä on oikeus päättää yrityksen politiikasta ja nimittää johtajat.
Vaikka Suomi on verrattain pieni maa, tehdään meillä julkisia hankintoja suunnilleen 35 miljardin euron edestä vuosittain. Julkisilla hankinnoilla onkin merkittävä vaikutus luonnonvarojen käytön ohjaukseen. Kiertotaloutta tukevat julkiset hankinnat auttavat myös yrityksiä edistämään omia kiertotaloustoimiaan ja toimivat yritysten tarvitsemina referensseinä viennissä.
(kriteeri 3) √√ Valitse mahdollisimman energiatehokas jäähdytysjärjestelmä tai laite. √√ Huomioi hankinnassa laitemateriaalien ympäristöystävällisyys mahdollisuuksien mukaan. 1234ze 1233zd 1234yf Lisätietoa: • Kestävät julkiset hankinnat F-kaasujen käytön ja päästöjen vähentämisessä. Kriteerit korkean lämmityspotentiaalin vaihtoehdoille.
Opas neuvoo julkisen sektorin puurakentajaa, kuinka hankinta ja hankkeen toteutus kannattaa tehdä. Apuja on tarjolla niin markkinakartoitukseen ja tarjouspyynnön tekemiseen kuin tarjousten vertailuun.
Esimerkkeinä jo tehdyistä: Innovatiiviset, kestävät julkiset hankinnat (KEINO), Fisu-verkosto, kunta-alan energiatehokkuussopimus (KETS), puurakentamisen neuvonta ja kehittäminen.
  • Titteli: viestintäpäällikkö
  • Vastuualue: Kestävät ja innovatiiviset julkiset hankinnat, vaikuttavuusjohtaminen
  • Puhelin: +358 (0) 9 6122 5053
  • Faksi: 09 6122 5199 (+358 9 6122 5199)
  • Matkapuhelin: +358 (0) 50 549 8798
  • Sähköpostiosoite: sini.marttinen@motiva.fi
  • Yritys: Motiva Oy
  • Yksikkö: Viestintä ja markkinointi

Hyvin dokumentoitu hankinnan seuranta on pohjana seuraavaa hankintaa suunniteltaessa. Myös virheet ovat osa oppimisprosessia. Tällä tavoin julkishallinnon toimintaa ja palveluja pystytään kehittämään. Seurantaan on varattava aikaa ja voimavaroja. Onnistuneesta hankinnasta on tärkeä viestittää myös muille julkisille tilaajaorganisaatioille. Näin saadaan hyvät käytännöt leviämään.
Esimerkkejä toteutuksista: Innovatiiviset, kestävät julkiset hankinnat (KEINO), Fisu-verkosto (REIVI), kiertotalouden alustaekosysteemi, energiatehokkuussopimustoiminta, FISS – teolliset symbioosit.
Toiminnan potentiaalinen vaikuttavuus on valtava, kun julkiset hankinnat ovat jopa 45 miljardia vuositasolla tai 20 prosenttia bruttokansantuotteestamme. Vuosi 2021 oli meille Motivassa ja koko Suomessa "uuden normaalin" aikaa.