Siirry sisältöön

263 hakutulosta

Julkisen sektorin energiatehokkuussuunnitelmat Energiatehokkuussuunnitelma tuumasta toteutukseen Energiapalveludirektiivi nostaa julkisen sektorin esimerkkiasemaan energiatehokkuuden parantamisessa ja energiankäytön vähentämisessä.
Hankinnasta vastaa myyjä / vuokranantaja Energiatodistuksen hankinnasta vastaa rakennuksen omistaja tai omistajan edustaja, joka asunto-osakeyhtiöissä on useimmiten taloyhtiö (hallitus/isännöitsijä).
Kylmälaitteet Kylmälaitteiden hankinta Kylmälaitteita (kylmä-, ilmastointi- ja lämpöpumppulaitteita) ja niissä käytettäviä kylmäaineita koskeva lainsäädäntö tulee ottaa huomioon julkisissa laitehankinnoissa.
Liikennejärjestelmän kehittämisessä julkisella sektorilla on ratkaiseva rooli. Paikallisliikenteen päästöt kuriin, kuljetushankintoihin tehokkuutta Kunnat voivat merkittävästi vaikuttaa liikenteen päästöjen vähenemiseen, sillä kaavoituksella ja yhdyskuntasuunnittelulla sekä kuljetuspalvelujen hankinnalla vaikutetaan liikenteen määrään sekä päästöihin.
Kysymykset voivat liittyä esimerkiksi oman kunnan puurakentamishankkeen suunnittelu-, hankinta- tai rakentamisprosessin eri vaiheisiin tai tekniseen toteutukseen. Myös puurakentamista edistävään kaavoitukseen tai strategiaan löytyy apuja.
Maa- ja metsätalousministeriö: Metsätalouden kestävyys Kannattaa myös katsoa aihetta käsittelevä Metsäkeskuksen webinaari Youtubesta: Puurakentamisen koulutussarja osa 6: Metsät ja puurakentaminen hiilikeskustelussa 2021 Hankinta Onko julkisen puurakennuksen hankintaan olemassa ohjeistusta tai opasta?
Materiaalitori Kestävät julkiset hankinnat Julkisen sektorin tekemillä hankinnoilla voidaan edistää kiertotaloutta sekä uusien materiaalitehokkaampien tuotteiden ja palveluiden pääsyä markkinoille.
Ympäristökriteerit Henkilö- ja pakettiautot - Ohje ympäristökriteereistä julkisissa hankinnoissa - Versio 2.2 (pdf) (3.1 MB) Julkaistu 3/2013 Päivitetty 8/2019 Laajuus 15 s. Lue ensin : Näin käytät hankintaohjeitamme Tämän ohjeen tarkoituksena on auttaa julkisia hankkijoita valitsemaan energiatehokkaampia ja vähäpäästöisempiä autoja.
Tavoitteena on saavuttaa 10 prosentin taso innovatiivisissa julkisissa hankinnoissa. Kun tulevaisuudessa jopa 4 miljardin euron innovatiiviset julkiset hankinnat painottavat digitaalista ja vihreää kaksoissiirtymää, niin julkinen hallinto johtaa esimerkillään luoden samalla suomalaisille yrityksille "kädenjälkimarkkinoita" ja kilpailukykyä pitkälle tulevaisuuteen.
Perinteiset hankintaprosessit taipuvat huonosti puurakentamiskohteisiin ja monen kunnan toiveena onkin saada tukea hankintaan liittyviin erityiskysymyksiin, sanoo asiantuntija Jenni Rovio Motivasta.