Siirry sisältöön

239 hakutulosta

Energiatehokas veden tuotanto ja jakelu: Veden tuotanto Puhtaan veden pumppaus Verkostojen energiatehokkuuden mallintaminen Jäteveden pumppaus Energiatehokas jäteveden puhdistus ja lietteen käsittely: Ilmastus Aktiivilieteprosessi Lietteen sakeutus ja mädätys, biokaasun tuotanto Biokaasun energiatehokkaat käyttöratkaisut Lietteen kuivautus Lietteen jatkojalostus Muut energiatehokkuustoimet
Teollisten symbioosien palvelu on osa Kiertotalous-Suomen toimintaa, jota Motiva ja Suomen ympäristökeskus koordinoivat. 18 Teollisten symbioosien aluetoiminta on käynnistynyt 18 maakunnassa. 1 000 Yli tuhat yritystä on ollut mukana eri tavoin teollisten symbioosien verkostossa ja kymmeniä työpajoja on järjestetty.
Lue lisää 6.9.2022 Uusia kuntia haetaan edelläkävijäkuntien verkostoon Fisu (Finnish Sustainable Communities) -verkoston jäseneksi voi tästä lähtien päästä jatkuvasti avoinna olevan haun kautta, kunhan jäsenkunnille asetetut kriteerit täyttyvät.
Hyviä neuvoja löytyy Tuotelähtöisen ympäristöjohtamisen verkoston verkkosivuilta. Selvitä lopputuotteiden ympäristövaikutukset elinkaariarviointimenetelmiä käyttäen. Kartoita mahdollisuudet siirtyä haitattomampiin raaka-aineisiin ja/tai materiaaleihin tai korvaavaan vähäpäästöisempään teknologiaan. Selvitä mahdollisuudet sivutuotteiden hyötykäyttöön.
Mielikuviin liitetään vahvasti myös vahva viestintäosaaminen sekä verkostojen johtaminen. Motiva nähdään ensisijaisesti asiantuntijaroolin edustajana, kun vastaajilta pyydettiin kuvausta ensisijaisesta roolista.
Verkosto tukee eri toimijoita oman kiertotalouspolun löytämisessä. Materiaalitori Materiaalitori vauhdittaa kiertotaloutta. Materiaalitori toimii maksuttomana materiaalien kauppapaikkana ja helpottaa materiaalien kierrätystä. Tavoitteena on, että materiaalivirtojen ympärille syntyy uusia hyödyntämistapoja ja materiaalit päätyvät yhä enemmän hyötykäyttöön.
Onnistuneen energiaeksperttitoiminnan edellytyksenä on, että toiminta on jatkuvaa, pitkäjänteistä, ja että energiaekspertillä on tukenaan toimiva verkosto. Toiminnan haasteena on näiden edellytysten luominen ja säilyttäminen. Lisäksi kaikkien osapuolten sitoutuminen yhteisiin päämääriin on hyvin tärkeää. Toiminnan on oltava avointa, positiivista ja aktiivisesti tiedottavaa.
Kestävyyskiihdyttämöaamukahvi 14.6.2024 Ohjelma ● Tervetuloa ● Kestävyyskiihdyttämö-konseptin esittely Teemana ilmastotyön tiedolla johtaminen ● Hyvät esimerkit ja työkalut kuntien ilmastotyön johtamiseen Esimerkkejä Fisu-verkoston kunnista ● Keskustelua kuntien tuen ja yhteistyön tarpeista Ilmastotyön tiedolla johtaminen: Asiantuntijatukea ja vertaisoppimista Konseptin esittely Ilmastotyön
Lisäveden kulutuksen pienentäminen Kuvataan nykytilanne, mahdolliset säästökohteet ja niiden kannattavuus. · Vuotuinen lisäveden tarve · Vuotojen paikallistaminen. 6.4 Nykyisen verkoston uusiminen Kuvataan lyhyesti verkon uusimistarve ja -mahdollisuudet sekä toteutustavat. Lasketaan toimenpiteiden kannattavuus.
Kuntien ilmasto- ja talousjohtaminen – yhteishanke kunnille Resurssiviisaiden kuntien talous- ja ilmastojohtaminen -hankkeessa resurssiviisaiden kuntien verkosto (Finnish Sustainable Communities, Fisu) rakensi yhdessä mallin ilmasto- ja talousjohtamisen kytkemiseksi. Malli tukee kuntia ilmastotyön integroimisessa kunnan vuosittaiseen taloussuunnitteluun ja -seurantaan.