Siirry sisältöön

37 hakutulosta

Lämmitysjärjestelmän säädöt saadaan kohdalleen oikein säädetyssä patteriverkossa. Patteriverkon perussäätö toteutetaan tarvittaessa joko ennen lämmönjakokeskuksen uusintaa tai sen jälkeen. Asukkaille kannattaa viestiä prosessin aikana ja erityisesti sen päättymisen jälkeen energiatehokkaasta asumisesta, oikeista huonelämpötiloista ja järkevästä lämpimän käyttöveden käytöstä.
Patteriverkon toimintaa voidaan parantaa lisäämällä lämmitysverkon menoveden säätöön ulkolämpötilaan ja sisälämpötilamittauksiin perustuvaa ohjausta. Sisälämpötilan ohjausta voidaan edelleen tehostaa asentamalla nykyisten patteritermostaattien tilalle älytermostaatteja.
Voit tehostaa patteriverkkosi toimintaa uusimalla patteriventtiilit ja -termostaatit, kiertovesipumpun ja paisunta-astian. Patterit ilmataan huolellisesti lämmityskauden alussa ja samalla lisätään tarvittaessa vettä painemittaria seuraten. Tuloksena on tehokkaampi, energiaa säästävämpi patteriverkko, joka säätyy paremmin ja toimii luotettavasti.
Valinnat riippuvat usein muun muassa lämmönjakotavasta, mahdollisen patteriverkon lämpötilatasosta, energiatarpeesta, rakennuksen maantieteellisestä sijainnista, rakennuksen käyttöfunktiosta, mahdollisista rakennuksen viilennystarpeista, paikallisista energiahinnoista, tontista, luvista sekä muista seikoista eri kokoluokan kiinteistöissä.
Lisätietoja: (Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA) Patteriverkon uusiminen Vanhan huonokuntoisen patteriverkon uusiminen on tehokas toimenpide lämmönjaon toimivuuden parantamiseksi ja lämmönjaon lämpötilatason alentamiseksi.
Lisätietolinkkejä usein kysyttyihin kysymyksiin: Sähkölämmityksen tehostaminen Nopeavaikutteiset energiansäästökeinot Ilmanvaihdon energiatehokkuus Ilmavuodot ja lisäeristys Patteriverkon säätövinkkejä lämmityskauden alkaessa Taloyhtiöille energiansäästövinkkejä Vinkkejä vedensäästöön Kysyttävää sähkösopimuksista?
Patteriverkon, lattialämmityksen tai käyttövesikierron kohdalla lämpötilamittaus on tehtävä meno- ja paluuputkesta. Virtaamamittaukseen riittää yksi putki. Vesimittarit ovat tyypiltään analogisia tai digitaalisella näytöllä varustettuja.
Ilmaukseen tarvitaan enemmän varusteita ja aikaa kuin patteriverkon kohdalla, joten harkitse työn teettämistä ammattilaisella. Lattialämmityspiirien venttiileitä (toimilaitetta) on hyvä verryttää ajoittain kesäaikana termostaatin avulla nostamalla ja laskemalla lämpötilaa muutamia kertoja.
Rakennuksen omistajalla olisikin aina hyvä olla sellainen pidemmän ajan suunnitelma rakennuksen korjaustarpeista, joka sisältää lämmönjakokeskuksen mitoituksen tarkastuksen ja uusinnan sekä patteriverkon perussäädön aikataulutettuna muihin korjauksiin nähden.