Siirry sisältöön

95 hakutulosta

Tutustu kokonaisuudessaan rakennusten energiatehokkuutta koskevaan lainsäädäntöön ympäristöministeriön verkkosivuilla: Rakennusten energiatehokkuutta koskeva lainsäädäntö Lämmitysjärjestelmän valinta Lämmitysjärjestelmän valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota hankinta- ja käyttökustannusten lisäksi ympäristöystävällisyyteen, käytön vaivattomuuteen sekä energiakustannuksiin nyt ja
valinnasta: Lämmitysjärjestelmän valinta Kokeile myös Pientalon lämmitystapojen vertailulaskuria Hybridilämmityksessä yhdistetään kahta tai useampaa lämmitysmuotoa Öljy- tai maakaasulämmityksen kokonaan tai osittain korvaava ratkaisu voi olla useita lämmitysmuotoja yhdistävä hybridilämmitys.
Oppaassa käydään läpi lämmitysjärjestelmän suunnitteluun, tekniikkaan ja asennukseen ja käyttöön liittyviä asioita.
Talossa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Viljanmaat ehtivät tehdä lämmitysjärjestelmän vaihdoksen jo ennen valtionavustuksen tuloa, mutta remontin kotitalousvähennykset he hyödynsivät.
Lämpötilojen valinnassa pyritään mahdollisimman mataliin lämpötiloihin. Paikalliselta kaukolämmönmyyjältä saa tietoa lämmönjakokeskuksen uusintaan. Kaukolämmön yleiset sopimusehdot edellyttävät ilmoittamaan laiteuusinnasta sekä hyväksyttämään laitemitoituksen ja laitteet lämmön myyjälle.
Aurinkolämpö – UKK Aurinkosähkö – UKK Kaukolämpö – UKK Kotitalouden energiansäästö – UKK Taloyhtiöasuja – UKK LVI-järjestelmän käyttö ja kunnossapito – UKK Lämmitysjärjestelmän valinta – UKK Lämpöpumput – UKK Pientuulivoima – UKK Puulämmitys – UKK Sähkölämmitys – UKK Öljylämmitys – UKK
Lämpöenergia voidaan siirtää lämpöpumpun avulla tuloilmaan, lämpimään käyttöveteen tai vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Mallista riippuen poistoilmalämpöpumpulla voidaan myös viilentää sisäilmaa. Poistoilmalämpöpumppu on luonteva valinta matalaenergia- tai passiivitason uudistalossa, koska näissä tilojen lämmittäminen ei vaadi suurta energiamäärää vuositasolla.
Kun toimit nopeasti, ehdit saada uuden lämmitysjärjestelmän käyttöösi jo tulevalle lämmityskaudelle. Avustuksen hakeminen sähköisesti käy helposti ja saat päätöksen nopeasti, noin kolmessa kuukaudessa.
valintaan ja vaihtoon sekä energiatehokkuuteen liittyvissä kysymyksissä.
Ilmalämpöpumppu tehostaa Ilmalämpöpumppu sopii energiatehokkaaksi tukilämmitysmuodoksi myös vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän kanssa. Se voi toimia alkusyksystä ja loppukeväästä ainoana lämmittimenä ja muun ajan lämmitysjärjestelmän rinnalla, lukuun ottamatta kovimpia pakkasjaksoja.