Siirry sisältöön

127 hakutulosta

Avainsanat: Kestävä kehitys, ilmastopaneeli, ilmastonmuutos, kasvihuonekaasut, päästöt, hiilinielut, hiilineutraalius, luonnon monimuotoisuus Podcastin voit kuunnella myös Spotify-musiikkipalvelussa: Romuttuvatko Suomen ilmastotavoitteet? – Ilmastopaneeli lyö faktat pöytään Palaa otsikoihin
Kestävän kehityksen palvelut Motiva on valtionyhtiö, jonka erityistehtävänä on vauhdittaa kestävää kehitystä yhteiskunnassa. Luomme, kehitämme, viemme käytäntöön ja skaalaamme vaikuttavia kestävän kehityksen ratkaisuja valtionhallinnon, kuntien ja yritysten työparina. Yhdistämme monialaisen osaamisen ja digitalisaation tuomat mahdollisuudet kestävän muutoksen mahdollistamiseksi.
Kuntien tehtävänä on tukea kestäviä energia- ja raaka-ainehankintoja ja maankäyttöratkaisuja. Kunnat voivat myös toimia erilaisten kokeilujen alustana sekä tarjota erilaisia kiertotaloutta tukevia palveluita ja jakamistaloutta.
29.6.2023 15.00 Raisiossa Liikkujan viikolla esiin nostetaan kaupungin infrastruktuurin kehitys Varsinaissuomalaisessa Raisiossa on jo ilmoittauduttu mukaan Liikkujan viikolle 2023. Viikolle osallistutaan, sillä kaupungissa halutaan nostaa esiin kestävän liikkumisen merkitystä osana niin ihmisten kuin ympäristönkin hyvinvointia. Kuva.
Helsinki, Imatra, Kuhmo, Muurame, Oulu ja Turku ovat paneutuneet kestävän kehityksen ja talouden yhteyksiin sekä etsineet tapoja viedä kestävä kehitys sekä talouden suunnitteluun että oikeasti käytäntöön ja arkeen. Kuntien tekemästä työstä on nyt julkaistu tiiviit tuloskortit.
Kestävän kehityksen budjetoinnilla vaikuttavuutta Mitkä ovat kestävän kehityksen ja talouden linkitykset? Miten kestävä kehitys kytketään kuntien talouden suunnittelun ja seurannan prosesseihin? Kuusi kuntaa etsii vastauksia näihin kysymyksiin ja työstää omaa kestävän kehityksen budjetointiaan valitsemiensa teemojen mukaan.
Tavoitteena on yhdessä edistää kestävän kehityksen tavoitteita etsimällä ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja kiertotalouden edistämiseksi.
Kehitystyön tavoitteena on tunnistaa kestävän kehityksen ja talouden linkityksiä sekä kytkeä kestävä kehitys kuntien talouden suunnittelun ja seurannan prosesseihin.
Sitoumuksessa mukana olleet yritykset ovat osoittaneet kykynsä innovoida ja kehittää toimintaansa kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, samalla luoden säästöjä ja vähentäen hävikkiä. Nämä tulokset ovat vahva osoitus elintarvikealan sitoutumisesta kestävään tulevaisuuteen. ”Kiitos kaikille mukana olleille yrityksille.
Kestävien hankintojen avulla valtionhallinnolla on mahdollisuus tuottaa laadukkaampia palveluja ja tehdä taloudellisesti järkeviä hankintoja. Vastuullisella toiminnalla luodaan lisäksi vähemmän negatiivisia ympäristövaikutuksia ja saadaan lisättyä kestävää hyvinvointia. Ollaan siis Agenda2030-toimeenpanon ytimessä.