Siirry sisältöön

39 hakutulosta

Ensisijaisia kulkutapoja ovat kävely, pyöräily ja joukkoliikenne. Mikäli henkilöauton käyttö on välttämätöntä, kannattaa suosia autojen yhteiskäyttöä, kimppakyytejä, liityntäpysäköintiä ja taloudellista ajotapaa. Fiksua on valita mahdollisimman pienikulutuksinen auto, jossa voi käyttää myös tulevaisuuden polttoaineita.
Esimerkiksi kävely, pyöräily, joukkoliikenne ja kimppakyydit ovat yleensä kustannus- ja energiatehokkaampia vaihtoehtoja kuin yksin omalla autolla liikkuminen. Liikkujan viikko haluaakin tukea muutama viikko sitten julkaistua Astetta alemmas -energiansäästökampanjaa. Myös Astetta alemmas korostaa arjen pieniä energiatekoja, kuten astetta kevyempää kaasujalkaa.
Muutos on näkynyt muun muassa joukkoliikenteen käytön vähentymisenä sekä kävelyn, pyöräilyn ja etätöiden lisääntymisenä. ”Näin Liikkujan viikolla on hyvä nostaa esille, että joukkoliikenne on turvallinen ja ympäristöystävällinen liikkumismuoto”, Suomela vinkkaa. Joukkoliikenteessä tulee noudattaa koronaan liittyviä yhteisiä pelisääntöjä ja aluekohtaisia suosituksia.
Avustuksia ja rahoitusta voi hakea kestäviin hankkeisiin seuraavilla avainalueilla: rakennukset (julkinen ja asuinrakentaminen), kaupunkien infrastruktuuri (katuvalaistus, kaukolämpö) sekä joukkoliikenne. Vuosina 2014–2020 tämä tuki on myönnetty Horisontti 2020 -ohjelmasta, ja se jatkuu nykyisen monivuotisen rahoituskehyksen (2021–2027) aikana InvestEU-ohjelman puitteissa.
Eheän ja energiatehokkaan yhdyskunnan etuja: kaupunkirakenne on tiivis, jolloin välimatkat ovat lyhyitä ja tarve matkustaa pieni; asuinalueet ja keskusta ovat elinvoimaisia; mahdollisuudet kävelyyn ja pyöräilyyn ovat hyvät; joukkoliikenne on kattava ja toimiva; ja hyvin suunniteltu yhdyskunta kannustaa tekemään työmatkat oman auton sijasta muilla tavoin.
Useissa Euroopan kaupungeissa on hyvä julkinen joukkoliikenne. Lisäksi matkailijoiden käytössä on esimerkiksi kaupunkipyöriä. Pidempiaikainen pyöränvuokraus on hyvä vaihtoehto, jos haluat tutustua kohteeseen tarkemmin tai tehdä pidempiä reissuja kaupungin ulkopuolelle.
. – Haluamme pitää esillä sitä, että joukkoliikenne on turvallinen tapa matkustaa, kunhan viranomaissuosituksia noudatetaan. Perinteinen Bussilla pääsee -kampanjamme järjestetään myös tänä vuonna, kertoo Marja-Leena Inkinen-Remes Joensuun kaupungilta. Pyöräily on kasvattanut suosiotaan ja sähköpyörien kysyntä on huimassa nousussa.
En osaa sanoa -vastausten määrää saattaa selittää, että vastaajat ovat mahdollisesti vastanneet kysymykseen vaikkei kyseinen hankinta ole heidän vastuulla. 3.2 Ympäristönäkökohdat joukkoliikenne ja palvelusopimusasetuksen mukaisissa henkilökuljetushankinnoissa Kuva 6 Ympäristönäkökohdat joukkoliikenne ja palvelusopimusasetuksen mukaisissa henkilökuljetushankinnoissa Myös joukkoliikenne
Kokonaistaloudellisuus ratkaisi Porvoon oppilaskuljetusten hankinnan Finavia: Työkone- ja kuljetuskalustohankinnoissa elinkaarikustannusten tarkastelu kannattaa Ympäristöystävällisempi autokanta kotihoitopalveluille HSL:n sähköbussihankinta HKL hankki energiatehokkaita kotimaisia Artic-raitiovaunuja Vaasan kaupungin biokaasubussihankinta luo markkinoita puhtaalle teknologialle Siuntion joukkoliikenne