Siirry sisältöön

22 hakutulosta

Vastaavasti Energia- ja ilmastostrategia on yhdenmukainen asetetun tavoitteen kanssa lisätä vuotuista puun käyttöä 15 milj. kuutiometrillä nykytasoon verrattuna. Laskelmissa metsähakkeen määrää on tarkasteltu kolmella eri tasolla eli 13,5, 15 tai 17 milj. m3 vuosittain.
Energia- ja ilmastostrategia sisältää sekä energiapolitiikan että päästö- ja nielulinjaukset. Siinä tarkastellaan myös ilmastonmuutokseen sopeutumista. Strategian valmistelun yhteydessä linjataan hallitusohjelman mukaisesta päästövelan lyhennysohjelmasta, jonka tarkoituksena on vuosikymmenen alusta lähtien kertyneen päästövelan kääntäminen laskuun.
Energiatehokkuussopimukset Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa ja ensisijainen keino edistää energian tehokasta käyttöä Suomessa. Vastuullinen ja tehokas energiankäyttö vähentää ilmastonmuutosta aiheuttavia hiilidioksidipäästöjä.
- ja ilmastostrategia, jonka tavoitteena on kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen.
- ja ilmastostrategia, jonka tavoitteena on kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen.
Osa fossiilisesta polttoöljystä on korvattava bioöljyllä (bioöljyn käytön edistämisen laki 418/2019) Asuinrakennuksissa luovutaan kiinteistökohtaisesta öljylämmityksestä 2050 mennessä (energia- ja ilmastostrategia). Työ- ja elinkeinoministeriön energiatehokkuustyöryhmän selvitys on valmistunut ja sen sisältämien toimenpiteiden toimeenpanoa suunnitellaan.
Kansallinen energiapolitiikka (Kansallinen energia- ja ilmastostrategia 2030) ohjaa liikenteen päästövähennystoimenpiteitä erityisesti tieliikenteeseen, jossa päästövähennyspotentiaali on suurin.
(Lähde: Kainuun metsäohjelma 2016–2020, Tiivistelmä) 2.4 Kaupungin omistusosuus energiayhtiöissä Kaupunki omistaa 51 % Kuhmon Energia Oy:n osakkeista ja Kuhmo Oy omistaa 49 %.
Niistä energia- ja ilmastostrategia painottaa mm. informaatio-ohjauksen merkitystä hajautetun ja pienimuotoisen uusiutuvan energian hyödyntämisen lisäämisessä sähkön ja lämmön tuotannossa. Uusiutuvan energian direktiivi painottaa myös pientuotannon edistämistä ja energiatehokkuusdirektiivi (EED) puolestaan sisältää mm. kuluttajille suunnatun energiatehokkuusneuvonnan vaatimuksen.
- ja ilmastostrategia, jonka tavoitteena on kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen.