18 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Resurssiviisaiden kuntien talous- ja ilmastojohtaminen (REETTA) -hankkeessa on tehty uraauurtavaa työtä kuntaorganisaatioissa tyypillisten ajattelumallien muuttamiseksi, jotta talousarvioeurot saataisiin linkitettyä päästövaikutuksiin.
Ympäristöministeriön Kestävä kaupunki -ohjelman rahoittamassa projektissa hyödynnetään yhteiskehittämisen prosessia, vertaisoppimisen menetelmää sekä Fisu-verkoston erillishankkeessa nimeltään Resurssiviisaiden kuntien talous- ja ilmastojohtaminen (REETTA) kehitettyä toimintamallia ilmastojohtamisen kytkemisestä osaksi kunnan talousjohtamista ja kunnan perustoimintaa.
Kuntien ilmasto- ja talousjohtaminen – yhteishanke kunnille Resurssiviisaiden kuntien talous- ja ilmastojohtaminen (REETTA) -hankkeessa resurssiviisaat Fisu (Finnish Sustainable Communities) -kunnat ovat yhdessä rakentaneet mallin ilmasto- ja talousjohtamisen kytkemiseksi.
Tämän tavoitteen edistämiseksi Fisu-verkoston resurssiviisaat kunnat ovat käynnistäneet erillishankkeen (REETTA-hanke), jossa on mukana verkoston kaikkiaan 11 kunnasta 7 eli Ii, Joensuu, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Riihimäki ja Turku. Lue lisää 25.3.2021 Miten hankkia kuntiin vastuullisempaa ruokaa? Vastuullisuudella on monia ulottuvuuksia.
Tavoitteena on päästä käsiksi Resurssiviisaiden kuntien talous- ja ilmastojohtaminen (Reetta) -hankkeessa tunnistettuihin pullonkauloihin, jotta ilmasto- ja resurssiviisaustavoitteiden käytännön toimeenpano saadaan osaksi kunnan talousjohtamista ja normaalia toimintaa. ”Kunnissa tuotetaan jo nyt valtava määrä tietoa.
Joulukuussa 2020 käynnistyneessä Resurssiviisaiden kuntien talous- ja ilmastojohtaminen (Reetta) -hankkeessa tunnistetaan, kehitetään ja kokeillaan keinoja huomioida ilmastotavoitteet kunnan budjetoinnissa, investointien suunnittelussa, kannattavuusarvioinneissa sekä hankinta- ja investointipäätösten perusteluissa.
Kunnat hyödynsivät työstämisessä vaikuttavuusketjumallia ja Resurssiviisaiden kuntien talous- ja ilmastojohtaminen (Reetta) hankkeessa kehitettyä toimintamallia ja budjetointiprosessia. Kunnat valitsivat budjetoinnin keskeisiksi teemoiksi sellaisia aiheita, jotka leikkaavat kestävän kehityksen eri ulottuvuuksia.