174 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Energiankäyttö Suomessa Näiltä sivuilta löytyy tietoa Suomen energian hankinnasta ja kulutuksesta eri sektoreilla perustuen Tilastokeskuksen tietoihin. Lisäksi löydät tietoa energiatehokkuustoimenpiteiden vaikuttavuudesta sekä eri sektorien energiatehokkuudesta ja sen mittaamisesta.
Työkaluja kiinteistön energiankäytön tehostamiseen Energiakatselmukset Energiakatselmus luo perustan kiinteistön energiankäytön tehostamistoimenpiteille. Katselmuksessa käydään läpi mihin energiaa kuluu ja miten energiankäyttöä voidaan tehostaa. Kulutusseuranta Kiinteistön kulutusseuranta mahdollistaa tavoitteellisen energiankäytön hallinnan.
Lisätietoa ammattikeittiöiden energiankäytöstä Energiankäytön tehostaminen lisää ammattikeittiöiden tuottavuutta ja kannattavuutta sekä vähentää toiminnan ympäristökuormitusta. Opas kokoaa yhteen elementit ja palaset, joista ammattikeittiöiden energiatehokkuus rakentuu.
Energiatehokkuuden osa-alueita ovat: kiinteistöjen energiankäyttö (lämpö, sähkö, vesi); laitesähkö; liikkuminen (työasia-, virka- ja työmatkat); sekä muu energiankäyttö (esimerkiksi koneet). Suunnitelman eri vaiheissa organisaatiossa mietitään, miten ja millä toimenpiteillä energiatehokkuutta parannetaan.
Teollisuusuunin energiankäytön tehostaminen Kuva suurenee klikkaamalla.
Arvioinnissa kiinnitetään erityistä huomiota energiankäytön ennakoimiseen ja energiankulutuksen raportointiin. Näin mahdollistetaan energiaverkon toiminta uusiutuvan energiantuotannon lisääntyessä. Mitä?
Arvioinnissa kiinnitetään erityistä huomiota energiankäytön ennakoimiseen ja energiankulutuksen raportointiin. Näin mahdollistetaan energiaverkon toiminta uusiutuvan energiantuotannon lisääntyessä. Mitä?
Energiakatselmus: tuottaa mittauksiin ja laskelmiin perustuvaa tietoa kohteen energiankulutuksen jakautumisesta, paikallistaa energian- ja vedenkäytön tehostamismahdollisuudet, esittää toimenpide-ehdotukset ja selkeät laskelmat säästöistä, investoinneista, taloudellisuudesta sekä muista mahdollisista vaikutuksista, ohjaa energiankäytön ja energiatehokkuuden säännölliseen seurantaan
Elvari-ohjelman tavoitteena oli tehostaa sähkölämmitteisissä pientaloissa asuvien energiankäyttöä, saada aikaan kustannussäästöjä ja vähentää sähkölämmitteisten pientalojen sähkönkäyttöä. Lähtökohtana oli tarve tehostaa energiankäyttöä ja vähentää sitä kautta CO 2 -päästöjä myös kuluttajasektorilla.
1.10.2024 10.00 TEM, EV ja Motiva: Yritysten ja kuntien vuotuinen energiankäyttö tehostunut 15 TWh Energiatehokkuussopimuksiin liittyneet yritykset, kunnat ja kuntayhtymät ovat vuosina 2017–2023 tehneet yhteensä yli 27 000 toimenpidettä, jotka tehostavat vuosittaista energiankäyttöä noin 14,8 terawattituntia (TWh).