49 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Investointien rahoittaminen ilman merkittävää tukea valtiolta on riskialtista, mikä on todennäköisesti rajoittanut biokaasun laajamittaista käyttöönottoa. EU:ssa biokaasu nähdään osana energiamurrosta ja kiertotaloutta. “Green Dealissä ja Fit for 55 -paketissa on kohtia, joihin biokaasulla voisi vastata.
Biokaasu on lisäksi uusiutuvaa energiaa. Biokaasua voidaan valmistaa monista raaka-aineista Biokaasutoiminnan kehittyessä kaasutankkausverkostolla on hyvät kehittymismahdollisuudet. Raaka-aineita biokaasun tuottamiseen on tarjolla runsaasti, eikä biokaasun tuotanto vaikuta ruuan tuotantoon. Periaatteessa kaikki orgaaninen aines sopii biokaasun raaka-aineeksi.
Biokaasun energiatehokkaat käyttöratkaisut Biokaasulaitos eli mädättämö on suuri investointi. Se on taloudellisesti kannattava vain isommille jätevedenpuhdistamoille. Pienemmät laitokset voivat valmistaa lietteistä biokaasua yhteismädättämöillä tai yhteiskäsittelylaitoksilla.
Henkilöautoliikenteen sähköistyessä nestemäisten biopolttoaineiden, biokaasun ja uusien sähköpolttoaineiden rooli korostuu jatkossa raskaassa tieliikenteessä, meriliikenteessä sekä lentoliikenteessä.
Energiatehokas lietteen käsittely ja biokaasun tuotanto Jäteveden sisältämää energiaa kannattaa ottaa talteen ja hyödyntää esimerkiksi mädättämällä sekä lämmöntalteenotolla. Suomessa noin 70 prosenttia puhdistamolietteestä mädätetään. Biokaasuntuotannolla on mahdollista kattaa noin 50–70 prosenttia prosessin energiantarpeesta.
BIOKAASU Biokaasun käyttöä on tarkasteltu sähkön ja lämmön tuotannossa sekä liikenteessä. Päästövähennysvaikutukset on esitetty kaikelle biokaasun käytölle yhteensä.
Energiatehokas jäteveden puhdistus ja lietteen käsittely Tehosta jäteveden puhdistusta ja lietteen käsittelyä vinkkiemme avulla: Energiatehokas ilmastus Aktiivilieteprosessin energiatehokkuus Lietteen käsittely ja biokaasun tuotanto Energiatehokas lietteen kuivatus Biokaasun energiatehokkaat käyttöratkaisut Lietteen jatkojalostus Poimi vinkit Energiatehokas vesihuoltolaitos -tietoaineistosta
Syöttötariffijärjestelmällä tuetaan tuulivoimaan, biokaasuun, puupolttoaineeseen ja metsähakkeeseen perustuvaa sähköntuotantoa. Syöttötariffijärjestelmä on sulkeutunut uusien tuulivoimaloiden osalta 1.11.2017 ja biokaasu- ja puupolttoainevoimaloiden osalta 1.1.2019. Metsähakevoimaloita voidaan hyväksyä syöttötariffijärjestelmään 1.2.2021 asti tukiohjelman notifikaation mukaisesti.
Biokaasu: Biokaasu on luonnossa vähähappisen mädäntymisprosessin tuloksena syntynyttä kaasuseosta, joka sisältää metaania, hiilidioksidia, vettä ja pieniä määriä muita kaasuja. Biokaasua voidaan kerätä muun muassa kaatopaikoilta, jätevesilaitoksilta ja maatilojen jätteistä. Puhdistetun biokaasun metaanipitoisuus on vähintään 95 %, ja sitä voidaan syöttää maakaasuverkkoon.
Energiatehokas veden tuotanto ja jakelu: Veden tuotanto Puhtaan veden pumppaus Verkostojen energiatehokkuuden mallintaminen Jäteveden pumppaus Energiatehokas jäteveden puhdistus ja lietteen käsittely: Ilmastus Aktiivilieteprosessi Lietteen sakeutus ja mädätys, biokaasun tuotanto Biokaasun energiatehokkaat käyttöratkaisut Lietteen kuivautus Lietteen jatkojalostus Muut energiatehokkuustoimet