Siirry sisältöön

161 hakutulosta

Energiatehokkuus on tärkeässä roolissa energiankäytön muutoksessa. Energiankäytön muodostumisen ja energiatehokkuuden ratkaisujen havainnointi voidaan aloittaa omasta asuinympäristöstä. HARKKA-harjoitustyön avulla opiskellaan energiaa sekä harjoitustöiden tekemistä ja kerätään samalla tärkeää tietoa energiankäytöstä ja sen muodostumisesta.
Pientalot kuntoon Rakennusten energiatehokkuus on kehittynyt vuosikymmenten aikana ja ero uusien ja vanhojen pientalojen energiankulutuksen välillä on kasvanut. Olemassa olevan talon energiankulutusta ja energiakustannuksia voidaan pienentää merkittävästi jopa ilman isoja rakenteellisia uudistuksia.
Alueellinen näkökulma Jouni Ponnikas Kainuun liitto (pdf) (713.7 KB) Teema 2: Energiatehokkuus- ja rakennusten energiatehokkuusdirektiivi kasvattamassa energiatehokkuuden ja korjausrakentamisen investointeja 7. Energiatehokkuusdirektiivin uusiminen Heikki Väisänen Energiavirasto (pdf) (143.6 KB) 8.
Materiaali- ja energiatehokkuus kannattaa liittää osaksi yrityksen strategiaa ja johtamisjärjestelmää. Johdon tehtävänä on varmistaa riittävät resurssit, osaaminen ja motivaatio.
Ammattikeittiöiden energiatehokkuutta voidaan parantaa muun muassa laitteiden tarkoituksen mukaisella käytöllä ja ottamalla energiatehokkuus ja elinkaarikustannukset mukaan hankintojen valmistelussa.
Tavoitteena energiatehokkuus ja päästövähennykset Sähköistymisen yhtenä keskeisenä ajurina ovat kansalliset ja globaalit päästövähennystavoitteet. Yhteishanke tukee energiatehokkuussopimustoimintaa ja edistää energiasäästöä.
Energiatodistuksen tavoitteena on myös nostaa energiatehokkuus yhdeksi rakennusten suunnittelukriteeriksi. Energiatodistus on laskennallinen. Rakennuksen energialuokitus pohjautuu laskettuun energiatehokkuuden vertailulukuun eli E-lukuun.
Energiatehokkuus ja kustannustehokkuus kulkevat useimmiten käsi kädessä. Vaihtoehtoisilla polttoaineilla voidaan pienentää hiilijalanjälkeä. Kestävällä liikkumisella tarkoitetaan ympäristön ja yhteiskunnan kannalta suotuisia kulkutapoja, jotka ovat myös taloudellisia, sujuvia ja turvallisia sekä liikkujan terveyttä kohentavia.
Älyvalmiusindikaattorin osoittama älyvalmius ja energiatehokkuustodistuksissa ilmaistu rakennusten energiatehokkuus ovat eri asioita, joita sen vuoksi mitataan eri tavoilla, vaikka älyvalmius voikin auttaa parantamaan energiatehokkuutta.
Energiatehokkuus Energiatehokkuus on suoritteen, palvelun, tavaran tai energian tuotoksen ja energiapanoksen välinen suhde. Hake Hakkurissa valmistettu puupalasten seos, jota voidaan käyttää sellun, kuitu- ja lastulevyn valmistukseen sekä polttoaineena. Hakkuutähde Hakkuussa metsään jäävä osa puusta, esimerkiksi oksat, latvat ja neulaset.