87 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Kunnat ja valtio voivat edistää yritysten kasvua ja innovaatioiden kehittymistä julkisilla hankinnoilla, muun muassa tarjoamalla kokeilualustoja ja mahdollisuuksia pilotointiin. Vuorovaikutteiset keskustelut yritysten kanssa eli niin sanotut markkinavuoropuhelut ovat hyvä keino tarkentaa hankinnan teknisiä yksityiskohtia, vaatimuksia, valintakriteereitä ja sopimusehtoja.
Tilaisuuden esitykset löytyvät KEINO-osaamiskeskuksen verkkosivuilta: Vähähiilisen rakentamisen Raksa-kahvit: Rakenna puusta - materiaalit Puun käyttö julkisessa asuntorakentamisessa Aika: 31.1.2023 Esitykset: 1. Puurakennuksen julkinen hankinta Sini Koskinen ympäristöministeriö (pdf) (873.4 KB) 2.
Lisätietoa sähköauton hankinnasta työsuhdeautoksi: Sähköauto työsuhdeautoksi
Pääseät kurssille oheisesta linkistä: Rakentamisen muovit, moduuli 2: Muovien tunnistaminen ja nimikkeistö Kurssit rakentamisen arvoketjun toimijoille Moduuli 3: Julkiset hankinnat muovien vastuullisen käytön ja kiertotalouden edistäjänä Julkiset hankinnat muovien vastuullisen käytön ja kiertotalouden edistäjänä -koulutusmoduulin tavoitteena on, että osallistujalla on hyvä käsitys hankintatoiminnasta
Lue lisää 6.5.2024 Vastuullisuuskriteerien päivitys eläinperäisten tuotteiden hankintaan käynnistyy Julkisilla elintarvike- ja ruokapalveluhankinnoilla on suuri vaikutus kestävän ruokajärjestelmän rakentamisessa.
Esimerkkeinä jo tehdyistä: Innovatiiviset, kestävät julkiset hankinnat (KEINO), Fisu-verkosto, kunta-alan energiatehokkuussopimus (KETS), puurakentamisen neuvonta ja kehittäminen.
Hyvin dokumentoitu hankinnan seuranta on pohjana seuraavaa hankintaa suunniteltaessa. Myös virheet ovat osa oppimisprosessia. Tällä tavoin julkishallinnon toimintaa ja palveluja pystytään kehittämään. Seurantaan on varattava aikaa ja voimavaroja. Onnistuneesta hankinnasta on tärkeä viestittää myös muille julkisille tilaajaorganisaatioille. Näin saadaan hyvät käytännöt leviämään.
Hankinta (palvelu- ja materiaalihankinnat): Rahoituksen tarpeen kohteena voi olla myös palvelu- tai materiaalihankinta. Palveluhankinta voi olla esimerkiksi energiatehokkuuspalvelu, jolla parannetaan energiatehokkuutta ja hankinnasta maksetaan sen tuottamilla säästöillä.
Esimerkkejä toteutuksista: Innovatiiviset, kestävät julkiset hankinnat (KEINO), Fisu-verkosto (REIVI), kiertotalouden alustaekosysteemi, energiatehokkuussopimustoiminta, FISS – teolliset symbioosit.
Vaikuttavuusperusteisella hankinnalla tarkoitetaan erityisesti julkisen sektorin verovaroin tekemiä hankintoja, joiden lähtökohtana on jonkin erikseen määritellyn vaikutuksen (tuloksen) hankkiminen tavanomaisten suoritteiden, työtuntien tms. hankkimisen sijasta. Julkinen sektori määrittelee vaikutustavoitteen, ei tekemisen tapaa.