Siirry sisältöön

82 hakutulosta

Uudistamalla teknisiä järjestelmiä – lämmönjakoa ja ilmanvaihtoa – tai esimerkiksi vaihtamalla lämmitysmuotoa tai lisäämällä uusiutuvan energian käyttöä voidaan pienentää energiakustannuksia. Mitä? Yhteistyöllä hyvä paketti kokoon Motiva kokosi yhdessä ympäristöministeriön sekä yhteistyökumppaneiden kanssa tiedot pientalojen taloteknisten järjestelmien parantamiseksi.
Rivitalo Talvi LTO-järjestelmän ja ilmanvaihdon tuloilman lämpötilan tarkastus​ Kevät Lämmityksen kesäsulku kiinni/ lämmityksen sulkeminen kesäksi Ilmanvaihdon/-koneen kesäasetukset ja asetusarvot Ilmanvaihto-/ilmastointikoneen suodattimien vaihto ja venttiilien puhdistus ​ Palovaroittimien tarkastus kerran kuukaudessa​ Palohälyttimen vuositestaus Vesihanojen ja wc-istuinten tarkastus
Energiasuunnitelmassa erityishuomiota kiinnitettiin energiatehokkaisiin ilmanvaihto- ja lämmitysjärjestelmiin ja erityisesti lämmönjakojärjestelmiin. Kuva. Palvelutalon katolle on asennettu aurinkokeräimiä 120 kpl. Keräinalaa on yhteensä 240 m 2 . Kuva Savosolar Tarkempaa tietoa palvelutalon hybridilämmitysratkaisusta: Hybrid Heating System, Nursing Home, Lahti (pdf) (791.9 KB)
Tiiviissä talossa ilmanvaihto toteutetaan hallitusti ja energiatehokkaasti lämmöntalteenottolaitteella (LTO) varustetulla ilmanvaihtokoneella. Ilmatiiveyteen päästään hyvin suunnitelluilla rakenteilla ja huolellisella rakennustyöllä. Hallitsemattomat vuotoilmat lisäävät energiankulutusta ja aiheuttavat vetoa.
Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin velvoitteiden mukaisesti viestintää eri lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien energiatehokkuuden parantamiseksi tehdään alan toimijoista kootun Talotekniikan viestintäfoorumin kautta.
Energiatehokkaan kodin suunnittelun avainkohtia ovat: talon koko ja muoto, talon sijoittaminen tontille, lämmöneristys, ilmanpitävyys, lämmitysjärjestelmä, lämmöntalteenotolla varustettu ilmanvaihto, vedenkulutus, vesikalusteet, sähköratkaisut, ja teknisten järjestelmien tarpeenmukainen ohjaus.
Keskeisimpiä tekijöitä energiatehokkaassa kodissa ovat: hyvä, määräyksiä parempi lämmöneristys; energiatehokkaat ikkunat; ilmanpitävät rakenteet; koneellinen ilmanvaihto tehokkaalla lämmöntalteenotolla; ja energiatehokkaat sähkölaitteet ja valaistusjärjestelmä. Suunnittelu- ja rakennusvaiheessa tehdään valintoja, joiden muuttaminen jälkikäteen voi olla mahdotonta.
Sammuta tulisijan sytytyksen ajaksi koneellinen ilmanvaihto tai liesituuletin ja kokeile ikkunoiden avaamista. Sytyttäminen on taitolaji. Tarkista ennen polttopuiden latomista ja tulen tekemistä, ettei tuhka peitä arinaa ja avaa savupellit kokonaan. Täytä tulisijan pesä siten, että vapaata tilaa jää vähintään kolmasosa tulipesän korkeudesta.
Olemme järjestäneet vastaavia yhteishankkeita teollisuusalalla liittyen muun muassa sähkökäyttöihin, lämmönsiirtoon, ilmanvaihtoon, tekniseen eristykseen ja teollisuusuuneihin. Ota yhteyttä Tomi Kiuru johtava asiantuntija, Kestävä elinkeinoelämä -tiimin vetäjä +358 (0) 9 6122 5009 Lähetä sähköpostia
Energiatehokas ilmanvaihto teollisuudessa Energiatehokas konesali Energiatehokas lämmönsiirto Energiatehokas teollisuuskiinteistö Energiatehokkaat paineilmaa käyttävät laitteet Energiatehokkaat pumput Energiatehokkaat sähkömoottorit Energiatehokkuuden asukaskampanja Energiatehokkuuden mittaus- ja seurantajärjestelmän hankinta Energiatehokkuuden oheishyödyt kunnissa ja kuntayhtymissä