69 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Puhtaan sisäilman lisäksi varmistetaan, että paine-ero suodattimen yli on kohdillaan. Suuri paine-ero lisää puhallustehon tarvetta, joka puolestaan näkyy lisääntyneenä sähkön kulutuksena. Sisäänpuhallusilman lämpötila muutaman asteen haluttua huonelämpötilaa pienempi (pl. ilmalämmitteiset kohteet).
Myös ilmanvaihto kannattaa kytkeä lämmityksen ohjaukseen, jotta lämmintä sisäilmaa ei rajoituksen aikana puhalleta ulos tarpeettoman paljon. Lämmönkäytön ohjaukseen on olemassa tekoälyyn perustuvia oppivia järjestelmiä, joiden asennus ei edellytä suuria muutostöitä, vaan ne voidaan ottaa käyttöön helposti rakennuksen normaalin käytön aikana.
Ilmalämpöpumpuilla voidaan myös viilentää sisäilmaa kesäisin. Ilmalämpöpumppu sopii rakenteeltaan avaraan kiinteistöön. Yksi ilmalämpöpumpun sisäyksikkö levittää lämpöä tavallisesti rakennusmuodosta ja rakennuksen koosta riippuen noin 30–100 m 2 alueelle. Väliseinät ja monimutkainen talorakenne rajoittavat merkittävästi lämmön siirtymistä muihin huonetiloihin.
Ilmanvaihtokoneen toiminnan tarkastelulla sekä puhdistuksella varmistetaan riittävä ilmanvaihto sekä puhdas sisäilma. Riittämätön ilmanvaihto johtaa sisäilman laadun heikentymiseen ja pahimmillaan aiheuttaa rakenteellisia vaurioita. Liian kovalla toimiva ilmanvaihto taasen hukkaa energiaa tarpeettomasti.
Ilmanvaihtokoneen toiminnan tarkastelulla sekä puhdistuksella varmistetaan riittävä ilmanvaihto sekä puhdas sisäilma. Riittämätön ilmanvaihto johtaa sisäilman laadun heikentymiseen ja pahimmillaan aiheuttaa rakenteellisia vaurioita. Liian kovalla toimiva ilmanvaihto taasen hukkaa energiaa tarpeettomasti.
Ilmanvaihtokoneen oikeanlaisella käytöllä varmistetaan riittävä ilmanvaihto sekä puhdas sisäilma käyttötuntien aikana haaskaamatta energiaa. Riittämätön ilmanvaihto johtaa sisäilman laadun heikentymiseen ja pahimmillaan aiheuttaa rakenteellisia vaurioita. Liian kovalla tai turhaan toimiva ilmanvaihto taasen hukkaa energiaa tarpeettomasti.
Hankesuunnittelun tekijän tulee tietää seuraavat asiat: tiedot taloyhtiön energian- ja vedenkulutuksesta viimeiseltä kolmelta vuodelta tieto lämmityskauden asuntojen ja yleisten tilojen keskimääräisistä sisäilman lämpötiloista tehdyt korjaukset ja arvio tulevista korjaustarpeista (PTS, korjausohjelma) ja niiden mahdollisista vaikutuksista energian- ja vedenkäyttöön nykyisen lämmitysjärjestelmän
Tässä järjestelmä hyödyntää eri puolelle kiinteistöä asennettuja langattomia antureita, jotka mittaavat sisäilman lämpötilaa, kosteutta ja hiilidioksidipitoisuutta. Takaisinmaksuaika alle kuusi vuotta Energiahankkeeseen kuului myös ulkovalaistuksen ja rännien saattolämmityksen ohjauksen automatisointi.
talvi tekee tuloaan (11.11.2024) Järjestelmät kuntoon, lämmityskausi lähestyy (2.9.2024) Tee palvelus itsellesi ja kodillesi: ota käyttöön kodin huoltokirja (11.9.2024) Kesä 2024 – Tiedotteet Hyvä aurinkosuojaus vähentää viilennystarvetta (11.6.2024) Lämmityskauden päätös: lähtölaukaus järjestelmien huoltotöille (3.6.2024) Kevät 2024 – Tiedotteet Toimivalla ilmanvaihdolla miellyttävä sisäilma
Yleensä jo asteen tai parin viilennys riittää tekemään sisäilman miellyttäväksi, koska huoneilmasta poistuu samalla myös kosteutta. Jäähdytystarpeen hallinnassa on otettava huomioon seuraavat asiat: Mikäli jäähdytyksen keräämää lämpöenergiaa ei kerätä talteen, on jäähdytystä syytä käyttää maltillisesti ja tarpeenmukaisesti.