Siirry sisältöön

72 hakutulosta

Lampun energiamerkintä sisältää myös muuta lampun valintaan ja käyttöön liittyvää olennaista tietoa: sytytyskertojen määrä ja käyttöikä tunteina himmennettävyys valon määrä (lumen), värilämpötila (K, kelvin), värintoistokyky (Ra) teho (W), energialuokka ja energiankulutus kWh/1000 h Valaisimilla ei ole energiamerkkiä.
Koska energiankulutus on kesällä pienempää, pystytään suhteellisen helposti muutamalla aurinkokeräimellä (noin 5–10 m 2 ) tuottamaan riittävä määrä lämpöä ison varaajan lämmittämiseen päivittäin tarvittavaa lämmintä käyttövettä varten. Lämmöntarve riippuu tietenkin päivittäisestä energiankulutuksesta.
Kulutuksen normitus Jotta kiinteistön energiankulutus vaihtelevissa olosuhteissa saadaan vertailukelpoiseksi, se tulee normeerata lämmitystarvelukujen avulla. Mikäli normeeratussa kulutuksessa on eroja vuosien kesken tai vastaavanlaisten rakennusten keskimääräiseen tasoon verrattuna, on syyt syytä selvittää ja ryhtyä korjaaviin toimenpiteisiin.
Energiatukea katselmuksiin vielä vuonna 2024 – Jos yrityksen energiankulutus on 2 800–24 000 megawattituntia vuodessa, eikä yritystä luokitella vuonna 2024 energiatehokkuuslain mukaisesti suureksi yritykseksi, voi yritys hakea vielä vuoden 2024 ajan energiatukea vapaaehtoisen energiakatselmuksen tekoon.
Erityisesti isompien viihdelaitteiden hankinnassa on järkevää selvittää käytönaikainen ja lepotilan energiankulutus. Televisioilla on energiamerkintä, joka tarjoaa hyvää vertailutietoa vastaavankokoisiin ja -tyyppisiin laitteisiin. Ruutukoon kasvaessa myös sähkönkulutus kasvaa.
Valintaperusteina ovat työkalun testaamisen tavoitteet: Kohteen/Kohdeyrityksen energiankulutus 100–2 800 MWh/a Kohteita eri toimialoilta ja eri kokoluokista Energiatehokkuustyön eri vaiheissa olevia kohteita Kohteen oma kiinnostus ja tavoitteet Energiatehokkuustyökalun testikohteena toimiminen tuo merkittäviä hyötyjä yrityksille.
Energiatehokas pientalo Energiankulutus kannattaa ottaa tarkasteluun aina, kun suunnittelet talosi laiteuusintoja, remontteja ja kunnostamista.
Näin käynnistät lämmitysremontin: Selvitä nykyisen lämmtyksen kunto ja energiankulutus. Varmista, että kotisi energiatehokkuus on hyvällä tasolla. Tutustu vaihtoehtoihin. Haluatko helppoa lämmitystä vai oletko valmis käyttämään lämmitykseen enemmän aikaa? Pyydä suunnittelu- ja mitoitusapua ammattilaiselta. Pyydä ja vertaile tarjouksia. Hae avustusta.
Tarjouspyynnössä voi pyytää tarjoajia ilmoittamaan esimerkiksi tarjottujen ratkaisujen energiankulutus, elinkaarikustannukset tai hiilidioksidipäästöt. Tarjouspyyntöön voi liittää tätä varten kaavakkeen, joka helpottaa tarjousten vertailua. Näin tarjoajat saavat samalla kuvan siitä, miten tarjouksia aiotaan arvioida.
Talotekniikkavinkit pientaloille Pientalon vuosikellosta löydät tietoa siitä, mihin eri vuoden aikoina pientalossa on syytä kiinnittää huomiota, jotta energiankulutus pysyy aisoissa ja talo hyvässä kunnossa. Kuva. Pientalon huoltotoimenpiteet eri vuodenaikoina. Klikkaa kuva suuremmaksi. Taulukko. Pientalon huoltotoimenpiteet eri vuodenaikoina.