Siirry sisältöön

52 hakutulosta

Suunnitelman laadinnassa kuullaan ja osallistetaan vahvasti sidosryhmiä sekä kansallisella että alueellisella tasolla.Toimeenpanon käynnistysvaiheessa sidosryhmien näkemyksiä direktiivin toimeenpanosta ja perusparannussuunnitelman laatimisesta kerätään avoimella verkkokyselyllä . Kyselyyn voi vastata otakantaa.fi-palvelussa 30.6.2024 asti.
Energiayhteisöön liittyvät säädökset ja verotus Energiayhteisöjä käsitellään sekä EU:n direktiiveissä että Suomen lainsäädännössä. Niihin liittyviä veroja ovat sähkövero, tulovero ja arvonlisäverotus. Tutustu voimassa olevaan energiayhteisöjen lainsäädäntöön ja verotukseen.
Tähän velvoitteeseen tulee vapautumismahdollisuuksia, jotka tarkentuvat direktiivin kansallisen toimeenpanon aikana.
Jos sähköpyörä täyttää direktiivin 2002/24/EY vaatimukset, sen kuljettamiseen ei tarvita ajokorttia eikä liikennevakuutusta, ja sen paikka liikenneväylillä on sama kuin tavallisella polkupyörällä. Myöskään ikärajaa sähköavusteisen pyörän kuljettamiseen ei Suomessa ole.
Sopimustoiminta tukee myös direktiivin muissa artikloissa asetettujen velvoitteiden toteutusta ja osaltaan myös rakennusten energiatehokkuusdirektiivin (EPBD) toimeenpanoa. Sopimustoiminnalla saavutettavat energiansäästöt tukevat Suomen kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä. Ne helpottavat myös kansallisia tavoitteita uusiutuvan energian käytön lisäämisestä.
Älyindikaattori on monissa kohdin direktiiviä nostettu samaan asiayhteyteen rakennusten energiatodistuksen sekä uuden perusparannuspassin kanssa. On siis oletettavaa, että älyindikaattorin painoarvo rakennusten arvioinnissa ja jopa rakentamisen ohjauksessa lisääntyy.
Vähähiilisyydessä tulee direktiivit vastaan ja pitää päästä tiettyihin tuloksiin. Esimerkiksi kaukolämmössä, lämmitysjärjestelmissä, ilmanvaihdossa, rakentamisessa “, pohtii Aleksi. Energiamurros ja vähäpäästöinen energiatuotanto on Aleksille merkityksellinen asia. “Maapallo ei ole mennyt hyvään suuntaan.
Motiva vahvasti mukana yhteistyössä direktiivien kansallisessa toimeenpanossa Hyviä käytäntöjä ja kokemuksia direktiivien toimeenpanosta EU:n energiatehokkuus- (EED) ja rakennusten energiatehokkuus (EPBD) -direktiivien toimeenpanoa tuetaan jäsenvaltioiden välisissä Euroopan komission rahoittamissa Concerted Action (CA) -hankkeissa.
Esimerkiksi puhtaista ajoneuvoista annetussa direktiivissä (2009/33/EY) säädetään erityisestä menetelmästä, jolla arvioidaan polttoaineenkulutukseen, kasvihuonekaasuihin ja hiukkaspäästöihin liittyviä kustannuksia tieliikenteen moottoriajoneuvojen hankinnoissa.
Tähän vaikuttavat monet asiat, kuten esimerkiksi poliittisten päättäjien päätökset, kuka lähtee valmistamaan ja käyttämään vetyä, investoinnit, lainsäädäntö, regulaatio ja direktiivit. Vedyn parissa voi tehdä merkityksellistä työtä ilmastonmuutoksen ehkäisyssä ihan konkreettisesti.