49 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Ravinteiden kierrätyksen hausta rahoitetaan muun muassa biokaasun edistämiseen tähtääviä hankkeita sekä ravinteiden talteenoton hankkeita, jotta arvokkaita ravinteita on mahdollista hyödyntää esimerkiksi lannoitteina. Ravinteiden kierrätyksen lisäksi tuetaan yhdyskuntien jätevedenkäsittelyn uusiutuvan energian tuotannon ja energiatehokkuuden hankkeita.
Biokaasun jalostukseen, nesteytykseen, siirtoon, jakeluun tai käyttöön liittyviä investointeja tuetaan ainoastaan, jos samalla investoidaan uuteen reaktorikapasiteettiin. Olemassa olevien biokaasulaitosten laajennusinvestointeihin voidaan myöntää tukea vain, jos reaktori- ja biokaasun tuotantokapasiteetti kasvavat.
Peltobiomassoja voidaan hyödyntää energiantuotannossa kasvilajista riippuen kiinteinä tai nestemäisinä polttoaineina sekä biokaasuna. Kiinteiksi polttoaineiksi soveltuvat esimerkiksi olki, viljanjyvät sekä niin kutsutut energiaheinät, kuten ruokohelpi ja järviruoko. Taulukko.
Näitä ovat tuuli- ja aurinkoenergia, geoterminen energia (maaperän pinnan alle varastoitunut lämpö), ympäristön energia (ilma, pintavesi, jätevesi), vuorovesi- ja aaltoenergia ja muu valtamerienergia, vesivoima, biomassa sekä kaatopaikoilla ja jätevedenpuhdistamoissa syntyvä kaasu ja biokaasu.
Onko syytä selvittää erityisesti teollisuus- tai asuinalueen mahdollisuudet siirtyä uusiutuvaan energiaan tai arvioidaanko tarkemmin biokaasun tuotantomahdollisuuksia? Mahdollisuuksia on hyvin paljon, joten niitä on syytä miettiä etukäteen, jotta työstä tulisi mahdollisimman kustannustehokas ja tuloksellinen.
Lisäksi vuoteen 2030 mennessä työmailla käytettävistä työkoneista ja työmaiden kuljetuksista vähintään 50 prosenttia toimii sähköllä, biokaasulla tai vedyllä. Sähköiset työkoneet työmaille: teoriasta arkipäivään -webinaari 20.3.2023 Sähköisten työkoneiden käyttö on hiljalleen lisääntynyt.
Tarjouskilpailu oli avoin tuuli-, aurinko- ja aaltovoimalle sekä biomassaan ja biokaasuun perustuvalle sähköntuotannolle. Kaikki Energiavirastoon saapuneet 26 tarjousta koskivat tuulivoiman tuotantoa ja järjestelmään valittiin 7 hanketta edullisuusjärjestyksessä.
Digitaalisen alustan rooli Kaustisen seudun biokaasuekosysteemissä Kaustisen seudun KIERTH2ON 2.0 -hankkeessa haluttiin selvittää edellytyksiä biokaasun tuotantoa tukevalle digitaaliselle alustalle, johon koottaisiin dataa muun muassa uusiutuvan energian kulutuksesta, tuotannosta, raaka-aineista, sivuvirroista, kysynnästä ja päästöistä.
Muut energialähteet Etanolin, metaanin (maa- ja biokaasu) ja sähkön lisäksi on olemassa muita energiavaihtoehtoja. Nestekaasu on niistä maailmalla yleisin, mutta Suomessa peritty ylimääräinen polttoainemaksu on estänyt sen yleistymisen meillä. Vety on parhaimmillaan polttokennoautojen voimanlähteenä, mutta se sopii periaatteessa myös polttomoottoriin.
Hyödyntäminen biokaasun tuotannossa olisi myös mahdollista pienemmällä energiansaannolla. Oljen polttaminen ja mädättäminen biokaasuksi ovat toisilleen vaihtoehtoiset menetelmät. Nykyinen hyödyntäminen tapahtuu kaupungin rajojen ulkopuolella. Mikäli olki hyödynnettäisiin biokaasun tuotannossa eikä polttamalla, potentiaali olisi 6,4 GWh/v.