Siirry sisältöön

43 hakutulosta

Suurennuslasin alla ovat paineilmajärjestelmän nykytila ja merkittävimmät energiatehokkuuteen vaikuttavat tekijät, joita ovat: käyttöympäristö (käytettävät laitteet, paineilman kokonaistarve, käyttöaika, painetaso) tuotanto ja jälkikäsittely (muun muassa painetasot, ohjaus-, säätö- ja ajotavat, kompressorien jäähdytys ja lämmöntalteenotto) jakelu (muun muassa vuodot) käyttökohteet (
Energiatehokas lietteen käsittely ja biokaasun tuotanto Jäteveden sisältämää energiaa kannattaa ottaa talteen ja hyödyntää esimerkiksi mädättämällä sekä lämmöntalteenotolla. Suomessa noin 70 prosenttia puhdistamolietteestä mädätetään. Biokaasuntuotannolla on mahdollista kattaa noin 50–70 prosenttia prosessin energiantarpeesta.
Keskeisimpiä tekijöitä energiatehokkaassa kodissa ovat: hyvä, määräyksiä parempi lämmöneristys; energiatehokkaat ikkunat; ilmanpitävät rakenteet; koneellinen ilmanvaihto tehokkaalla lämmöntalteenotolla; ja energiatehokkaat sähkölaitteet ja valaistusjärjestelmä. Suunnittelu- ja rakennusvaiheessa tehdään valintoja, joiden muuttaminen jälkikäteen voi olla mahdotonta.
: Lämmöntalteenoton hyötysuhde Lämmöntalteenottopeltien toiminta Rakennuksissa, joissa on huoneistokohtainen ilmanvaihtokone, tarkastelu tehdään vähintään kahteen IV-koneeseen.
Hanki hyvällä lämmöntalteenotolla varustettu ilmanvaihtolaite: Lämmöntalteenottolaite (LTO) ottaa talosta poistettavasta lämpimästä ilmasta lämpöä talteen ja lämmittää sen avulla sisälle tuotavaa raitista ulkoilmaa. Vertaile LTO-laitteiden vuosihyötysuhdetta – hyvällä laitteella se on yli 70 prosenttia.
Joissakin kiinteistöissä käytetään 2-3 lämpöpumpputyyppiä eri tarkoituksiin (esimerkiksi jäähdytykseen, poistoilman lämmöntalteenottoon ja tilojen lämmitykseen).
Käytännössä rakennuksen ilmanpitävyyttä parannetaan: ikkunat tiivistetään, lisätään eristyksiä ja parannetaan esimerkiksi ilmanvaihdon lämmöntalteenottoa. Ota yhteyttä Asiaa Energiasta -neuvonta Lähetä sähköpostia Vastaamme sähköpostitse lähetettyihin viesteihin saapumisjärjestyksessä. Puhelinneuvonta vastaa ma ja pe klo 9-12, puh. (09) 6122 5150.
Poistoilmalämpöpumpun sekä ilmanvaihdon mitoitus suunnitteluvaiheessa on tärkeää, sillä lämmöntalteenotto edellyttää, että ilmanvaihto on tarpeeksi tehokasta. Lisälämmöksi puuta tai sähköä Poistoilmalämpöpumpulla ei voida tuottaa kaikkea talon tarvitsemaa energiaa. Tilojen tai käyttöveden tarvitsema lisälämpö tuotetaan useimmiten lämpöpumpun vesivaraajan sähkövastuksella.
Teollisuudessa hyviä kohteita ovat muun muassa pumppausten optimoinnit, paineilmajärjestelmien säädöt tai savukaasujen lämmöntalteenotto. Palvelumalli soveltuu myös uusiutuvan energian hyödyntämistä edistäviin hankkeisiin sekä tuotannon materiaalien käytön tehostamiseen.
Energiatehokkaat tuotannon uunit Teollisuusuunien energiankulutusta voi vähentää tuntuvasti järkevämmillä käyttötavoilla, uudella tekniikalla ja paremmalla lämmöntalteenotolla. Kuva suurenee klikkaamalla. Polton ja lämmityksen hyötysuhteen parantaminen ja uunin ylijäämälämmön hyödyntäminen ovat keskeisiä tekijöitä uunien energiankäytön tehostamisessa.