Siirry sisältöön

251 hakutulosta

Ohjeistuksen perustana ovat vuosittain vahvistettavat työ- ja elinkeinoministeriön yleisohjeet, joissa esitetään palvelu-, teollisuus- ja energia-alan energiakatselmusten toteuttamiseen ja raportointiin, katselmustuen määrään ja hakemiseen liittyviä ohjeita ja vaatimuksia katselmusten tekijöille ja katselmustuen hakijoille.
Kotimainen biokaasu voisi paitsi vahvistaa kansallista huoltovarmuutta myös lisätä energia- ja ravinneomavaraisuutta.
Kouluille materiaali on tukijoiden ansiosta maksuton Tokaluokkalaisten energiansäästöviikon kampanjaan osallistuvat energiayhtiöt ja energia-alan toimijat sekä muut organisaatiot tukevat kouluja lahjoittamalla Hei, kaikki toimii! -opetuspaketin alueensa tokaluokkalaisille. Hei, kaikki toimii!
On tärkeää määritellä järjestelmän koko niin, että sen tuottama energia saadaan hyödynnettyä mahdollisimman tehokkaasti käyttöpaikassa. Laitteiston mitoituksen ja sopivan koon laskenta kannattaakin jättää järjestelmän suunnittelijalle tai -toimittajalle.
Sopimusten tavoite on tehostaa energiankäyttöä teollisuudessa, energia- ja palvelualalla, kiinteistöalalla, kunta-alalla sekä öljylämmityskiinteistöissä. Vapaaehtoisuuteen perustuvat sopimukset ovat valtion ja toimialojen yhdessä valitsema keino täyttää Suomelle asetetut kansainväliset energiatehokkuusvelvoitteet ilman uutta lainsäädäntöä tai muita uusia pakkokeinoja.
Energiapalvelumarkkinoiden edistämiseksi jäsenvaltioiden on jaettava selkeää ja helposti saatavilla olevaa tietoa energiapalvelusopimuksista, energiatehokkuushankkeita tukevista rahoitusvälineistä, energia- ja ESCO-palvelujen tarjoajista sekä seuranta- ja laadunvalvontajärjestelmistä.
Hei, kaikki toimii -opetuspaketti 2. luokille Kampanjaan osallistuvat energiayhtiöt ja energia-alan toimijat sekä muut organisaatiot tukevat kouluja lahjoittamalla Hei, kaikki toimii -opetuspaketin alueensa tokaluokkalaisille. Paketin avulla on helppo ottaa haltuun perustiedot energiasta, sen tuotannosta sekä järkevästä käytöstä ja säästämisestä.
Lisätietoa: PATE-analyysimalli ja esimerkkiraportti PATE-analyysi – Paineilman energia-analyysimalli (pdf) (556.5 KB) Ota yhteyttä Tomi Kiuru johtava asiantuntija, Kestävä elinkeinoelämä -tiimin vetäjä +358 (0) 9 6122 5009 Lähetä sähköpostia
Yhteistyöhankkeissamme eri alojen asiantuntijat ja ammattilaiset ratkovat yhdessä energia- tai materiaalitehokkuushaasteita, joita yritykset, kunnat tai kuluttajat arjessaan kohtaavat. Yhteistyön tuloksena syntyy käytännönläheistä tietoa ja toimivia ratkaisuja, joilla energian ja materiaalien käyttöä on mahdollista entisestään tehostaa.