161 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Kurssi jakaantuu viiteen sisältöosioon ja on laajuudeltaan 10 op: Taloyhtiön energiatehokkuus – perusteet Energiaratkaisujen tekniikka Rakennuksen energiankulutus, energialuokka ja sen parantaminen Energiatehokkuuden kannattavuus ja laitteistojen käytön opastus Taloyhtiön päätöksenteko ja ajantasainen lainsäädäntö Verkkoluennot järjestetään seuraavasti: 10.9.2024, klo 13–16 Taloyhtiön
Uudemmissa automalleissa esilämmitystä ei taloudellisessa mielessä tarvita yli 0 °C lämpötiloissa, sillä bensiinimoottoritekniikan kehittymisen, ja myös moottorien koon pienentämisen (downsizing), myötä moottoreiden kylmäkäytön energiatehokkuus on parantunut.
Ohjeistus hallitukselle ja isännöitsijälle Energiatehokkuus on osa hyvää ja suunnitelmallista kiinteistönpitoa, joka on taloyhtiön hallituksen ja isännöitsijän vastuulla. Ohjeistus asukkaalle Taloyhtiön asukkaana voit vaikuttaa kotitalonne energiankulutukseen. Ota selvää, miten asumistottumuksesi vaikuttavat energiankulutukseen.
Todistuksella osoitetaan rakennuksen arvioitu energiatehokkuus. Todistus on korvattava täydennetyllä tai tarkennetulla todistuksella ennen rakennuksen käyttöönottoa, jos todistus on lupavaiheessa puutteellinen tai tiedot tarkentuvat hankkeen edetessä. Rakennus katsotaan otetuksi käyttöön, kun se on hyväksytty käyttöönotettavaksi loppukatselmuksessa ( MRL 153 §:n 1 momentti ).
Kodin vastuulliseen energiankäyttöön kuuluvat energiatehokkuus, energian säästäminen sekä sähkön käyttö hinnan mukaan. Lähes jokaisessa kotitaloudessa on mahdollisuus tehostaa energiankäyttöä säästämällä ja ottamalla käyttöön energiatehokkaampia laitteita ja järjestelmiä.
Rakentamisen energiatehokkuus ja olosuhdehallinta – rakennusfysiikkaa rakennustyömaille (pdf) (363.9 KB) Materiaalit ovat kaikkien vapaasti käytettävissä ja maksuttomia Muista mainita käytön yhteydessä lähde: BUILD UP Skills Finland -hanke ja Tampereen teknillinen yliopisto. Tekijät vastaavat yksin julkaisujen sisällöstä.
Automaatioasetuksilla energiatehokas ilmanvaihto Automaatioasetukset ovat tärkeässä roolissa, kun halutaan varmistaa ilmanvaihdon energiatehokkuus. Ilmanvaihdon on oltava riittävä mutta ei ylimitoitettu. Ilmanvaihdon osuus rakennuksen sähköenergian kokonaiskulutuksesta voi olla 30-50 prosenttia ilmanvaihdon tyypin mukaan.
Energiatehokkuus on keskiössä tulevaisuudessa. “Tämä ala on tulevaisuuden ala. Nyt näkee selvästi, laajassa kuvassa, että vaikka rakentaminen sakkaa, niin energia- ja energiatehokkuuspuolella työmäärä kasvaa kokoajan. Kiinteistöjä pitää remontoida ja uudistaa.
. • Voit tehdä eri hakukriteerein määriteltyjä hakuja ja tallettaa linkit selaimeesi: tiedot ovat heti nopeasti käytettävissäsi. 3 28.10.2024 Energiatehokkuus Ilmastonmuutoksen hillintä Kiertotalous Uudis- ja korjausrakentaminen Energia-ala Kiinteistöala Kunta-ala Liikenne- ja kuljetusala Maa- ja metsätalousala Palvelualat Teollisuus Rahoituksen tietopalvelu Tilannesää kokoaa tiedot
Rakentamismääräyskokoelma ja taustamateriaalit D2 2012 – Rakennusten sisäilmasto ja ilmanvaihto – Määräykset ja ohjeet 2012 (pdf) (309 KB) D3 2012 – D2 2012 – Rakennusten energiatehokkuus – Määräykset ja ohjeet 2012 (pdf) (435.3 KB) Huom!