Siirry sisältöön

136 hakutulosta

Energiatehokkuus on keskiössä tulevaisuudessa. “Tämä ala on tulevaisuuden ala. Nyt näkee selvästi, laajassa kuvassa, että vaikka rakentaminen sakkaa, niin energia- ja energiatehokkuuspuolella työmäärä kasvaa kokoajan. Kiinteistöjä pitää remontoida ja uudistaa.
Automaatioasetuksilla energiatehokas ilmanvaihto Automaatioasetukset ovat tärkeässä roolissa, kun halutaan varmistaa ilmanvaihdon energiatehokkuus. Ilmanvaihdon on oltava riittävä mutta ei ylimitoitettu. Ilmanvaihdon osuus rakennuksen sähköenergian kokonaiskulutuksesta voi olla 30-50 prosenttia ilmanvaihdon tyypin mukaan.
Rakentamismääräyskokoelma ja taustamateriaalit D2 2012 – Rakennusten sisäilmasto ja ilmanvaihto – Määräykset ja ohjeet 2012 (pdf) (309 KB) D3 2012 – D2 2012 – Rakennusten energiatehokkuus – Määräykset ja ohjeet 2012 (pdf) (435.3 KB) Huom!
Avainsanat: Kestävä kehitys, ilmastonmuutos, päästöt, energiatehokkuus, energiansäästö, kulutusjousto, hiilinielut, luonnon monimuotoisuus, luontoarvokompensaatio, ekologinen kompensaatio Podcastin voit kuunnella myös Spotify-musiikkipalvelussa: Ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen: Suomi matkalla puhtaan energian suurvallaksi Palaa otsikoihin
Lisätietoa: Puulehden artikkeli: Energiatehokas ja vähäpäästöinen puurakennus Motivan järjestämä Puuakatemia, YouTube-tallenne: Puurakennus – elinkaariarviointi ja energiatehokkuus 10.2.2022
Energiatehokkuusluokka ja E-luku Energiatodistuksessa rakennuksen energiatehokkuus ilmaistaan rakennuksen laskennallisen energiatehokkuuden vertailuluvun (E-luku) sijoittumista luokitteluasteikolle kuvaavalla tunnuksella. Energiatehokkuusluokkaa kuvataan tunnuksilla A 2018 –G 2018 .
Tilastoja voi käyttää myös myyjä: jos rakennuksen energiatehokkuus on keskiarvoa parempi, kannattaa sitä hyödyntää myyntivalttina! Energiatehokkuusluokkaa kuvataan kirjain- tunnuksella A (paras) – G (heikoin) sekä alaindeksinä olevalla vuosiluvulla. Vuosiluku kuvaa minkä lainsäädännön mukaan todistus on tehty.
Puurakentamisen rakennusfysiikka Klaus Viljanen Aalto-yliopisto (pdf) (1.4 MB) Puuakatemia: Puurakennus – elinkaariarviointi ja energiatehokkuus​ Aika: 10.2.2022 Esitykset: 1. Puu metsästä rakennukselle Ilmastovaikutusten synty ja raportointi Tarmo Räty LUKE (pdf) (982.8 KB) 2. Elinkaaren vähähiilisyyden arviointi rakennushankkeessa Anni Viitala Granlund Oy (pdf) (856.3 KB) 3.
Lisäeristämisestä myös purueristeisen rintamamiestalon osalta löytyy esimerkkiratkaisuja Rakenteellinen energiatehokkuus korjausrakentamisessa -oppaasta. Rakennuksen ulkopuolinen lisäeristäminen on kustannustehokasta toteuttaa vain julkisivuremontin yhteydessä, jonka ajoitus riippuu julkisivun kunnosta.