Siirry sisältöön

226 hakutulosta

Energiayhteisöstä päätetään yhtiökokouksessa Energiayhteisön perustaminen vaatii oman päätöksentekoprosessinsa, jota kannattaa valmistella yhtä aikaa järjestelmän teknisen hankinnan rinnalla. Perustamisesta päätetään yhtiökokouksessa enemmistöpäätöksellä.
Aurinkosähköjärjestelmän hankinta ja energiayhteisön hyödyntäminen Veli-Matti Virtanen Motiva Oy (pdf) (773.2 KB) 2. Aurinkosähkön taloudellisuuteen vaikuttavat tekijät Teemu Kettunen Motiva Oy (pdf) (288.1 KB) 3. Energiayhteisön perustaminen taloyhtiössä Virpi Hienonen Suomen Kiinteistöliitto (pdf) (271.8 KB) Tallenne on katsottavissa 25.10.2024 saakka.
Miten hankinnalla voi vaikuttaa hankkeen toteutumiseen puurakennuksena? Hankinta voidaan lähteä tekemään jo lähtökohtaisesti puurakennuksena. Tällöin oikeudellisesti tarkasteltuna keskeistä on, että puu mainitaan kohteen kuvauksessa tai tarjouspyynnössä, eikä hankkeen hankintakriteereissä. Hankinnan vertailuperusteissa voidaan myös ottaa huomioon ympäristönäkökohdat.
- ja sidosryhmäsuhteet, konserniviestintä Astetta alemmas -kampanjan yhteydenotot Leila Timonen, viestintäpäällikkö kuluttajien energianeuvonta, kodin valaistus, koti ja asuminen Astetta alemmas -kampanjan yhteydenotot Nina Alsi, markkinointisuunnittelija Energiansäästöviikko-kampanja ja markkinointisuunnittelu Sini Marttinen, viestintäpäällikkö Kestävät ja innovatiiviset julkiset hankinnat
Prosessin aikana osallistujat saavat monipuolista tukea esimerkiksi palvelumuotoiluun, liiketoiminnan kehittämiseen, ratkaisuja tarjoavien yritysten kartoittamiseen ja hankinnan vaatimusten määrittelyyn.
Ratkaisuna voi olla uusien korvausilmaventtiilien asentaminen ja/tai tuloilmaikkunoiden hankinta. Ikkunoiden vaihdon yhteydessä voidaan parantaa myös muun ikkunarakenteen – ikkunan ja seinärakenteen välistä – eristystä ja tiiviyttä. Varmista uusien ikkunoiden energiatehokkuus Uusia ikkunoita hankittaessa kannattaa huomioida myös ikkunoiden energiatehokkuus.
Ennen järjestelmän hankintaa Aurinkosähköjärjestelmän hankinnassa pitää ottaa huomioon useita asioita jo suunnitteluvaiheessa. Näillä sivuilla on kuvattu esimerkein erilaisten järjestelmien kannattavuutta ja kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä, erilaisia lupa-asioita sekä rakentamiseen, turvallisuuteen ja verkkoon liittämiseen liittyvää lainsäädäntöä ja ohjausta.
Oppaassa on käsitelty kysymyksiä, joita dynaamista hankintajärjestelmää valmistelevat tahot nostivat esiin hankkeen tapaamisissa ja joita heillä hankinnan valmistelun aikana heräsi. Opas on tuotettu osana maa- ja metsätalousministeriön rahoittamaa dynaamisten elintarvikehankintojen vertaisoppimisen hanketta.
Pääseät kurssille oheisesta linkistä: Rakentamisen muovit, moduuli 2: Muovien tunnistaminen ja nimikkeistö Kurssit rakentamisen arvoketjun toimijoille Moduuli 3: Julkiset hankinnat muovien vastuullisen käytön ja kiertotalouden edistäjänä Julkiset hankinnat muovien vastuullisen käytön ja kiertotalouden edistäjänä -koulutusmoduulin tavoitteena on, että osallistujalla on hyvä käsitys hankintatoiminnasta
Hankinnassa on hyvä huomioida huollon tarve ja se miten se toteutetaan. Helpointa on, jos myyjän kanssa on mahdollista tehdä huoltosopimus tai saada myyjän kautta muutoin huolto järjestettyä.