Siirry sisältöön

25 hakutulosta

Valinnat riippuvat usein muun muassa lämmönjakotavasta, mahdollisen patteriverkon lämpötilatasosta, energiatarpeesta, rakennuksen maantieteellisestä sijainnista, rakennuksen käyttöfunktiosta, mahdollisista rakennuksen viilennystarpeista, paikallisista energiahinnoista, tontista, luvista sekä muista seikoista eri kokoluokan kiinteistöissä.
Patteriverkon, lattialämmityksen tai käyttövesikierron kohdalla lämpötilamittaus on tehtävä meno- ja paluuputkesta. Virtaamamittaukseen riittää yksi putki. Vesimittarit ovat tyypiltään analogisia tai digitaalisella näytöllä varustettuja.
Ilmaukseen tarvitaan enemmän varusteita ja aikaa kuin patteriverkon kohdalla, joten harkitse työn teettämistä ammattilaisella. Lattialämmityspiirien venttiileitä (toimilaitetta) on hyvä verryttää ajoittain kesäaikana termostaatin avulla nostamalla ja laskemalla lämpötilaa muutamia kertoja.
Rakennuksen omistajalla olisikin aina hyvä olla sellainen pidemmän ajan suunnitelma rakennuksen korjaustarpeista, joka sisältää lämmönjakokeskuksen mitoituksen tarkastuksen ja uusinnan sekä patteriverkon perussäädön aikataulutettuna muihin korjauksiin nähden.
Paisunta-astian tilavuus valitaan vastaavasti kuin patteriverkossakin, mutta sen lisäksi on varauduttava koko keräintilavuuden täyttymiseen höyryllä. Kuva 5. Pientalon lämmönjakoverkon painemittari (0–10 metrin asteikolla eli 0–1bar). Painemittarin alapuolella on varoventtiili, joka päästää vettä mikäli painetaso ylittää 1,5 baria.
Olemme tyytyväisiä näihin kaikkiin mainittuihin lukuihin ja pohdimme parhaillaan palvelumallin laajentamista koskemaan patteriverkon tasapainotusta ja korvausilmaventtiilien hankintaa ja asennusta”, Meskanen jatkaa.
Vesikiertoisessa lattialämmityksessä se toimii selvästi paremmin kuin patteriverkossa matalamman lämpötilatason vuoksi.
järjestelmän toteutustapa konseptitasolla – järjestelmän tekniset ominaisuudet (mukaan lukien automaatio, etähallinta ja etävalvonta sekä sisäolosuhteiden seuranta) ja vaikutukset rakennusosiin ja muihin teknisiin järjestelmiin (uusimis- tai korjaustarpeet erityisesti ilmanvaihto- ja lämmitysjärjestelmän osalta) – tarvittavat säätötyöt ja järjestelmän käyttöönottovaihe (mukaan lukien patteriverkon
Huonetilojen lämmitystä varten varaajan vettä kierrätetään lattialämmitysputkistossa, patteriverkossa tai niiden yhdistelmässä. Sekoitusventtiili ohjaa kiertoon menevän veden lämpötilaa yleensä ulkolämpötilan perusteella. Varaajan yläosaan sijoitettu lämminvesikierukka valmistaa lämmintä käyttövettä.
Laitteen antoteho ja hyötysuhde ovat huonoimmillaan kovilla pakkasilla sekä patteriverkon lämpötilatason noustessa. Ilma-vesilämpöpumpun voi kytkeä olemassa olevan lämmitysjärjestelmän tueksi. Tällöin rakennus lämmitetään kylmimmillä keleillä esimerkiksi öljykattilalla.