Siirry sisältöön

247 hakutulosta

Kansallisesti työtä ohjataan muun muassa energia- ja ilmastostrategian toimenpideohjelmilla ja kansallisella lainsäädännöllä. Suomessa päästövähennyksiin pyritään myös vapaaehtoisin keinoin muun muassa energiatehokkuussopimuksien ja energiakatselmusten avulla.
Energiatehokkuussopimukset Vapaaehtoisuuteen perustuvien energiatehokkuussopimusten tavoite on tehostaa energiankäyttöä teollisuudessa, energia- ja palvelualalla, kiinteistöalalla, kunta-alalla sekä öljylämmityskiinteistöissä.
Bioenergian merkitys suuri jatkossakin Suomen energia- ja ilmastostrategiassa tavoitellaan erityisesti puupolttoaineiden, tuulivoiman ja lämpöpumppujen käytön lisäystä. Puupolttoaineiden kasvusta suurin osa syntyy suoraan metsäteollisuuden tuotannon kasvun myötä sivuvirtoina.
Se voi olla jopa edullisempaa kuin fossiilisilla polttoaineilla tuotettu energia. Vain alkuperätakuulla varmennettua energiaa saa myydä ja mainostaa uusiutuvana tai ydinvoimalla tuotettuna. Alkuperätakuu osoittaa energian tuotantomuodon.
25.3.2024 12.00 TEM ja YM: Toimia puhtaan siirtymän vauhdittamiseksi: energia- ja ilmastostrategian sekä keskipitkän aikavälin ilmastosuunnitelman valmistelu käyntiin Energia- ja ilmastostrategiassa sekä keskipitkän aikavälin ilmastosuunnitelmassa tullaan linjaamaan toimista ilmastotavoitteiden edistämiseksi ja puhtaan siirtymän vauhdittamiseksi.
Vuoteen 2030 tähtäävän kansallisen energia- ja ilmastostrategian mukaisesti tavoitteena on lisätä uusiutuvan energian käyttöä niin, että sen osuus energian loppukulutuksesta nousee yli 50 prosenttiin 2020-luvulla. Tuulivoiman rakentaminen kasvattaa kotimaassa tuotetun energian osuutta ja vähentää tuontiriippuvuutta.
Motivan kuluttajien energianeuvonta sekä Keravan energia ovat mukana tapahtumassa kertomassa energiatehokkaista ratkaisuista. Tiistaina 6.8.2024 festivaaleilla on Energiapäivä, jonka teema on energiaviisaus ja teknologia. Energian hinta ja ratkaisut, joilla kuluja voi vähentää, ovat olleet puheenaiheena viime vuodet.