Siirry sisältöön

432 hakutulosta

Kuva: iStockphoto Energiatehokkuuspalvelut kilpailutettiin sähkön hankinnan rinnalla Hansel kilpailutti vuonna 2010 sähkönhankintapalvelut, sähkön tuotannon ja energiatehokkuuden asiantuntijapalvelut valtionhallinnon organisaatioille. Valtionhallinnon ostamasta sähköstä pitäisi vuonna 2010 vähintään 30 prosenttia ja vuonna 2015 vähin­ tään 60 prosenttia olla uusiutuvaa sähköä.
Tunne kulutuksesi ja aloita sähkön säästäminen Sähkön säästö onnistuu, kun tietää oman kulutuksensa ja tunnistaa säästömahdollisuutensa. Sen jälkeen on aika tehdä päätöksiä ja omaksua energiaa säästävät asumistottumukset. Eikä mukavuudesta tarvitse silti tinkiä. Tiedätkö, kuinka paljon sähköä sinun kotonasi kuluu?
Sähkön vähittäismyyjä myy sähköenergiaa kotitalouksille ja muille sähkön käyttäjille sekä toimii pientuottajan tuottaman sähkön ostajana (kaikki vähittäismyyjät eivät kuitenkaan osta sähköä). Sähkön myyjiä voi kilpailuttaa ja vaihtaa. Sähkönmyyjät hinnoittelevat ostosähkön yleensä markkinahinnan perusteella.
Ohjeen mukaan sähkön myynnistä saatu tulo ja siihen kohdistuvat menot ilmoitetaan veroilmoituksella vain silloin, kun sähkö myynti on voitollista. Jos sähkön myynnistä ei jää verotettavaa tuloa, veroilmoituksella ei ilmoita asiasta mitään.
Lisätietoja: www.ekoenergia.fi Sähkön alkuperätakuu Mistä tiedän, millä tavoin ostamani sähkö on tuotettu? Sähkön kulkua tuotannosta yksittäiselle kuluttajalle ei voi fyysisesti jäljittää. Sähkön myyjä varmistaa puolestasi, että sen uusiutuvana tai ydinvoimana myymällä sähköllä on alkuperätakuu. Voit aina tarkistaa käyttämäsi sähkön alkuperän sähkönmyyjältäsi.
Tasevastaava joutuu maksamaan tasepoikkeamaansa vastaavasti lisämaksuja korvatakseen kustannukset Tasejakson sisäisessä netotuksessa tarkastellaan tuotetun sähkön pientuotannon määrää, sekä sen sähkönkäyttöpaikan sähkön kulutusta, mihin tuotantolaitos on kytketty.
Sähkön myyjä varmistaa puolestasi, että sen uusiutuvana tai ydinvoimana myydyllä sähköllä on alkuperätakuu. Alkuperätakuulla varmennettua sähköä on aina myynnissä vain todellisen tuotantomäärän verran. Järjestelmän ansiosta asiakas voi luottaa siihen, että saa sellaista sähköä kuin on ostanut.
Sähkön varastoinnin kehittyessä sähköjärjestelmästä tulee entistäkin joustavampi. Myös kotitaloudet voivat varastoida esimerkiksi aurinkopaneeleilla tuottamaansa sähköä omiin tarpeisiinsa tai ostaa verkosta edullista sähköä varastoon. Nostaako kulutusjousto sähkön hintaa?