Siirry sisältöön

105 hakutulosta

Vinkit toimitilakiinteistöjen energiansäästöön Lämmitys Aseta sisälämpötilat tarpeen ja käytön mukaan: Aseta tyhjiin tiloihin ylläpitolämmitys ja työskentelytiloihin työn mukainen lämpötila (+20–21 °C). Huomioi kuitenkin työskentelytilojen lämpötilasuositukset.
Direktiivi asettaa yksityiskohtaisia vaatimuksia sille, miten jäsenvaltioissa mitataan lämmitys- ja jäähdytysenergian sekä lämpimän käyttöveden kulutusta. Vaatimukset edellyttävät Suomessa muutoksia energiatehokkuutta, rakentamista ja asumista koskeviin säädöksiin.
Energiatehokas rakentaminen - 8 Talotekniikan asennukset_2020 (pptx) (7.1 MB) Asennusten ja reittien suunnittelu, lämmitys-, vesi- ja viemärijärjestelmien asennukset, ilmanvaihdon asennukset, eristystyöt ja käyttöönotto. UUSI!
Hyödynnä kylpyhuoneen mukavuuslattialämmityksessä aikaohjausta siten, että lämmitys on päällä niinä aikoina, kun yleensä käyt suihkussa. Sulje lämmitys kesäksi. Tarkista vuosittain lämmitysjärjestelmän toiminta ja tee tarvittavat huollot. Tarkista patteritermostaattien toimivuus vähintään kerran vuodessa. Tarkista Ikkunoiden ja ovien tiivisteet ja vaihda ne tarvittaessa.
Paluu arkeen Kun pakkasista ja lauhtumisesta palataan tavanomaiseen arkeen, on hyvä kertaalleen tarkastaa kiinteistön lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmien asetusarvot ja palauttaa säädöt perustilaan.
Käy läpi kaikkien taloteknisten järjestelmien (ilmanvaihto, jäähdytys, lämmitys, valaistus, sulanapito, jne.): aikaohjelmat säädöt asetusarvot hyötysuhteet, ja mittausten toimivuus. Tarkista mahdollisuudet kulutuksen siirtämiseen sähkön huippukulutuksen ulkopuolisiin aikoihin.
. – Nyt kun lämmityskausi on päättymässä, lämmitys ja ilmanvaihto laitetaan kesäkuntoon. Samalla voi jo huoltaa lämmitysjärjestelmän ja tarvittaessa varata ammattilaisen tekemään korjaukset, Suur-Uski kehottaa. Erityisesti pientalossa asuvan kannattaa viimeistään nyt opetella lämmitys- ja ilmanvaihtolaitteiden käyttö-, huolto- ja säätötoimet energiatehokkuuden varmistamiseksi.
. ‒ Myös kiertovesipumppuja kannattaa tarkistaa ja käyttää kesällä, että toimivat varmasti, kun lämmityskausi taas alkaa, muistuttaa asiantuntija Kirsi-Maaria Forssell Motivasta, joka koordinoi lämmitys- ja ilmanvaihtoalan laajaa yhteistyöverkostoa Talotekniikan viestintäfoorumia.
Viimeistään alkukesästä lämmitys kytketään kokonaan pois päältä. Muut huoltotoimet riippuvat lämmitysjärjestelmästä. Lämpöpumppujen suodattimet puhdistetaan tai vaihdetaan, likasihdit tai lianerottimet puhdistetaan, kondenssivesi tyhjennetään ja ulkoyksikön puhaltimista poistetaan roskat ja lehdet.
Lämmityskausi on paras aika tarkistaa lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmän optimaalinen toiminta. Tämä varmistaa viihtyisät asumisolosuhteet ja kohtuullisen energiankulutuksen. Teknisten järjestelmien toiminnan energiataloudellisuus selvitetään seuraamalla energiankulutusta ja vertaamalla kulutustietoja edellisten talvikausien kulutukseen.