Siirry sisältöön

31 hakutulosta

Oomi Sähköjärjestelmän tila Suomessa, Fingrid (tuotanto, tuonti ja kulutus) Toimenpiteet kotona Tilojen ja käyttöveden lämmitys: Hyödynnä nyt tulisijaa tilojen lämmitykseen. Sulje tai alenna lämpötilaa sähköisistä mukavuuslattialämmityksistä. Ohjaa sähkölämmitystä ja käyttöveden lämmitystä huippukulutustuntien ulkopuolelle.
1369 paivi.suur-uski@motiva.fi Motiva Oy asiantuntija Kirsi-Maaria Forssell puh. 0400 464 787 kirsi-maaria.forssell@motiva.fi Sisäilmayhdistys ry toiminnanjohtaja Mervi Ahola puh. 050 584 8442 mervi.ahola@sisailmayhdistys.fi Talteka johtaja Juhani Hyvärinen puh. 040 745 7907 juhani.hyvarinen@talteka.fi Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin velvoitteiden mukaisesti viestintää eri lämmitys
Nyt on hyvä hetki tarkistaa, että koti on valmis pakkasiin ja lämmitys ja ilmanvaihto säädetty oikein. Energiataloudelliset säädöt ja asumistottumukset tukevat terveellisiä sisäilmaolosuhteita ja pienentävät asumisen ilmastovaikutuksia. Kylmän tunne on yksilöllistä. Nyrkkisääntönä voi kuitenkin sanoa, että 20–22 °C on sopiva lämpötila oleskelutiloissa.
Lisätietoja: Motiva Oy asiantuntija Veli-Matti Virtanen puh. 050 521 1234 veli-matti.virtanen@motiva.fi Motiva Oy asiantuntija Minna Tolvanen puh. 050 526 5194 minna.tolvanen@motiva.fi Lisää vinkkejä Talotekniikan viestintäfoorumin sivuilla: Talotekniikan viestintäfoorumi Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin velvoitteiden mukaisesti viestintää eri lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien
Muun muassa tehostunut lämmitys ja lämmöntalteenotto ovat pienentäneet asuntojen energiankulutusta. Sähkönkulutuksen noususta huolimatta asukkaan energialasku on pienentynyt lämmityskustannusten laskun myötä. Yksiöiden rakentaminen moninkertaistunut Suomessa on rakennettu viimeisten 15 vuoden aikana 301 500 kerrostaloasuntoa ja 54 000 rivitaloasuntoa.
Suomen kannalta keskeisimmät teemat uudistuksessa ovat lämmitys- ja liikennesektori sekä metsäbiomassan käyttö energian tuotannossa (mukaan lukien kestävyyskriteerit). – Olemme tukeneet uusiutuvan energian tavoitteiden nostamista ja samalla korostaneet investointivarmuutta ja politiikkatoimien ennakoitavuutta.
Lisätietoja: Motiva Oy asiantuntija Päivi Suur-Uski paivi.suur-uski@motiva.fi puh. 044 300 1369 www.motiva.fi/kesa Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin velvoitteiden mukaisesti viestintää eri lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien energiatehokkuuden parantamiseksi tehdään alan toimijoista kootun Talotekniikan viestintäfoorumin kautta.
Kirsi-Maaria Forssell puh. 0400 464 787 kirsi-maaria.forssell@motiva.fi Sisäilmakumppanit / Ilmastointitohtorit Oy kehitys- ja projektipäällikkö Jesse Petäys puh. 044 985 8087 jesse.petays@sisailmakumppanit.fi Sisäilmayhdistys ry toiminnanjohtaja Mervi Ahola puh. 050 584 8442 mervi.ahola@sisailmayhdistys.fi Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin velvoitteiden mukaisesti viestintää eri lämmitys
Hybridijärjestelmiä yksityisiin kiinteistöihin Kosken Tl kunnan alueella yksityisten kiinteistöjen lämmitys perustuu pitkälti puulämmitykseen (34 %), öljylämmitykseen (25 %) ja sähkölämmitykseen (17 %). Näiden kolmen lämmitysmuodon tukimuodoksi katselmuksessa suositellaan ilmalämpöpumpun (ILP) asentamista.
Lähde: Sisäilmayhdistys Teksti: Motiva Oy viestintäpäällikkö Sirpa Mustonen Talotekniikan viestintäfoorumi: Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin velvoitteiden mukaisesti viestintää eri lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien energiatehokkuuden parantamiseksi tehdään alan toimijoista kootun Talotekniikan viestintäfoorumin kautta.