Siirry sisältöön

120 hakutulosta

Kestävä liikenne ja liikkuminen Liikenne on merkittävä ilmaston lämpenemistä aiheuttavien kasvihuonekaasujen lähde, koska se on edelleen suurelta osin fossiilisen energian varassa, vaikka liikenteen sähköistyminen onkin jo päässyt vauhtiin.
Liikenne Lisätietoa liikenteen ja liikkumisen energiatehokkuudesta: Kestävä liikenne ja liikkuminen Kiinteistöjen latauspisteet kuntoon Liikettä arkeen Matkalle maata pitkin Myös työmatkaliikenne voi olla viisasta Nuorten arkiliikunta lähtee lapsuudesta Pysäköinti työpaikalla – Työpaikan pysäköintikäytännöt uusiksi Pyörällä koko talo – Opas taloyhtiöille parempaan pyöräpysäköintiin
Seminaariaineistot – Liikenne Liikenne- ja liikkumisaiheisten tapahtumien esitysaineistot on koottu tähän osioon. Esitykset löytyvät omilta alasivuiltaan oheisesta navigaatiosta. Euroopan liikkujan viikon ajankohtaiswebinaari 16.5.2024
Liikkujan viikolla haluamme kannustaa kaikkia miettimään ja kokeilemaan, miten eri kulkutapoja käyttämällä voi saada itselleen matkasta energiaa, kehottaa erityisasiantuntija Michaela Sannholm Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista. Haussa uusi osallistujaennätys Viime vuonna Euroopan Liikkujan viikolle osallistui Suomesta ennätykselliset 34 kuntaa.
Liikenne ja liikkuminen Liikenne aiheuttaa noin viidenneksen Suomen kasvihuonekaasupäästöistä. Liikenteen pakokaasupäästöt heikentävät lisäksi paikallisesti ilmanlaatua. Tämä korostuu etenkin runsasliikenteisillä kaupunkialueilla. Liikennejärjestelmän kehittämisessä julkisella sektorilla on ratkaiseva rooli.
Liikenne Vuonna 2022 liikenteen energiankulutus Suomessa oli noin 46 TWh eli noin 16 % Suomen energian loppukäytöstä. Tieliikenteen osuus kotimaan liikenteen kokonaisenergiankulutuksesta oli selkeästi suurin (92 % vuonna 2022). Henkilöautojen osuus tieliikenteen polttoaineiden kulutuksesta oli noin 50 %, raskaiden tiekuljetusten osuus 36 % ja pakettiautojen osuus 8 %.
Liikenne Kunnilla on monipuoliset mahdollisuudet edistää uusiutuvan energian käyttöä liikenteessä. Liikenteen uusiutuvaan energiaan luokitellaan liikennebiokaasu, korkeaseosetanoli ja uusiutuva dieselöljy. Uusiutuvaa dieselöljyä voidaan käyttää kaikissa dieselautoissa, joissain jopa 100 prosentin seoksena. Kaasuautoja on tarjolla sekä kevyessä että raskaassa ajokalustossa.
Energiamurros ja sähköinen liikenne ke 11.1.2023 Tuukka Heikkilä Asiantuntija, Energiateollisuus ry tuukka.heikkila@energia.fi puh. 040 828 1570 @T1Heikkila Taustatietoa puhujasta ❖ Pääasiallinen työ: Asiantuntija Energiateollisuus ry:ssä • Puheenjohtaja, SESKOn standardointikomitea 69: Sähköajoneuvot ja latausjärjestelmät • Hallituksen jäsen, Sähköinen liikenne ry (ent.
Liikenne palveluna (MaaS) Liikkuminen on muuttumassa palveluksi (Mobility as a Service, MaaS), jonka keskipisteessä on liikkuja eli asiakas. Tämän liikenteen kokonaisvaltaisen palvelun on tarkoitus tarjota kattavia liikkumispalveluita ilman oman auton omistamisen ja käyttämisen pakkoa.
16.2.2023 8.00 YM ja Pirkanmaan Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus: Yli 27 800 pientalon omistajaa on hakenut avustusta fossiilisesta öljy- tai maakaasulämmityksestä luopumiseksi Jo yli 27 800 pientalon omistajaa on hakenut ELY-keskukselta avustusta fossiilisen öljy- tai maakaasulämmityksen vaihtamiseen kestävämpään energiaan perustuvaan lämmitykseen viimeisen 2,5 vuoden aikana