Siirry sisältöön

19 hakutulosta

Teollisuusuunin energiankäytön tehostaminen Kuva suurenee klikkaamalla.
Energiatehokkuuden osa-alueita ovat: kiinteistöjen energiankäyttö (lämpö, sähkö, vesi); laitesähkö; liikkuminen (työasia-, virka- ja työmatkat); sekä muu energiankäyttö (esimerkiksi koneet). Suunnitelman eri vaiheissa organisaatiossa mietitään, miten ja millä toimenpiteillä energiatehokkuutta parannetaan.
Vesikiertoinen lattialämmitys – Energiatehokkuutta investoimalla – Elvari-toimenpidekortti (pdf) (1.2 MB) Energiankäyttö hallintaan rintamamiestalossa. Rakennuksen tiivistäminen, takan käytön tehostaminen, ilmalämpöpumpun hankinta ja kodinkoneitten vaihtaminen enegiatehokkaisiin malleihin puolittivat energiankulutuksen.
Energiakatselmus: tuottaa mittauksiin ja laskelmiin perustuvaa tietoa kohteen energiankulutuksen jakautumisesta, paikallistaa energian- ja vedenkäytön tehostamismahdollisuudet, esittää toimenpide-ehdotukset ja selkeät laskelmat säästöistä, investoinneista, taloudellisuudesta sekä muista mahdollisista vaikutuksista, ohjaa energiankäytön ja energiatehokkuuden säännölliseen seurantaan
Vesikiertoinen lattialämmitys – Energiatehokkuutta investoimalla – Elvari-toimenpidekortti (pdf) (1.2 MB) Energiankäyttö hallintaan rintamamiestalossa. Rakennuksen tiivistäminen, takan käytön tehostaminen, ilmalämpöpumpun hankinta ja kodinkoneitten vaihtaminen enegiatehokkaisiin malleihin puolittivat energiankulutuksen.
tehostaminen Lataa koko tietopaketti : Energiatehokas teollisuusuuni -tietopaketti (zip) (14.6 MB) Esitysaineistot: (Kuvat suurevat klikkaamalla.)
Takaisin Energiatehokas ammattikeittiö Julkaisun kieli Suomi Laajuus 20 sivua Julkaisuvuosi 2010 Lataa Energiatehokas ammattikeittiö Kuvaus Energiankäytön tehostaminen lisää ammattikeittiöiden tuottavuutta ja kannattavuutta sekä vähentää toiminnan ympäristökuormitusta. Opas kokoaa yhteen elementit ja palaset, joista ammattikeittiöiden energiatehokkuus rakentuu.
Työkaluja ja lisätietoa Motiva: Energiatehokas ammattikeittiö Energiankäytön tehostaminen lisää ammattikeittiöiden tuottavuutta ja kannattavuutta sekä vähentää toiminnan ympäristökuormitusta. Opas kokoaa yhteen elementit ja palaset, joista ammattikeittiöiden energiatehokkuus rakentuu.
Materiaalien- ja energiankäytön tehostaminen kannattaa, sillä usein se tuottaa myös kustannussäästöjä. Materiaalitehokkuutta voidaan kunnissa parantaa ja edistää erityisesti: hankinnoissa; kaavoituksella; rakennushankkeissa; jätehuollossa; ja palveluissa (sairaalat, koulut, tekniset palvelut).