Siirry sisältöön

93 hakutulosta

Nyt jos koskaan on hyvä hetki vaihtaa fossiilinen lämmitys, sillä ELY-keskuksen 2 500 ja 4 000 euron avustuksia riittää vielä noin 11 000 öljy- tai maakaasulämmityksen vaihtajalle. Hakemukset myös käsitellään tällä hetkellä nopeasti, noin kahdessa kuukaudessa. Erityisesti sähköinen hakeminen on vaivatonta.
Viimeistään alkukesästä lämmitys kytketään kokonaan pois päältä. Muut huoltotoimet riippuvat lämmitysjärjestelmästä. Lämpöpumppujen suodattimet puhdistetaan tai vaihdetaan, likasihdit tai lianerottimet puhdistetaan, kondenssivesi tyhjennetään ja ulkoyksikön puhaltimista poistetaan roskat ja lehdet.
. – Nyt kun lämmityskausi on päättynyt, lämmitys ja ilmanvaihto laitetaan kesäkuntoon. Samalla voi jo huoltaa lämmitysjärjestelmän ja tarvittaessa varata ammattilaisen tekemään korjaukset, ja talven varalle kannattaa hankkia myös riittävästi polttopuuta ajoissa Suur-Uski kehottaa.
Pidä lämpöpumppu kunnossa – Varmista energiatehokas toiminta Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin velvoitteiden mukaisesti viestintää eri lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien energiatehokkuuden parantamiseksi tehdään alan toimijoista kootun Talotekniikan viestintäfoorumin kautta.
Viestintää eri lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien energiatehokkuuden parantamiseksi tehdään alan toimijoista kootun Talotekniikan viestintäfoorumin kautta. Motiva koordinoi foorumin toimintaa ympäristöministeriön toimeksiannosta.
Muu lämmitys säädetään kolmesta neljään astetta alemmalle tasolle kuin ilmalämpöpumpun asetusarvo. Jos pitää tulisijassa tulta, pumpun puhallustoiminnolla voi auttaa lämmön leviämistä asuntoon. Silloin pitää varmistaa, ettei automattinen viilennys käynnisty, Päivi Suur-Uski muistuttaa.
Energiatehokasta jäähdytystä Lämmitys- ja ilmanvaihtoratkaisujen hankinnan yhteydessä on ensisijaisen tärkeää pohtia niiden energiatehokkuutta lämmityskaudella.
Lämmitys ja lämmin käyttövesi tuotetaan ilmavesilämpöpumpulla. Lisätiedot: Talo Honka Huomen Energialasku kuriin jo suunnitteluvaiheessa Energiatehokkaalle pientalolle ei ole yhtä mallia tai reseptiä.
Ohjelmassa haetaan vastauksia mm. näihin kysymyksiin: Mökin lämmitys talvella: peruslämpö, kuivanapitolämmitys vai mökki kylmäksi? Millä lämmitystavalla mökki lämpimäksi energiafiksusti? Ilmanvaihto ja kosteudenhallinta. Millaisia uusia ratkaisuja tulisijojen kehittyminen tarjoaa mökkiläisille?
Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin velvoitteiden mukaisesti viestintää eri lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien energiatehokkuuden parantamiseksi tehdään alan toimijoista kootun Talotekniikan viestintäfoorumin kautta.