Siirry sisältöön

296 hakutulosta

Uusiutuva energia Uusiutuvalla energialla tarkoitetaan muista kuin fossiilisista lähteistä peräisin olevaa energiaa.
Uusiutuva energia Valtio, kunnat ja kuntayhtymät tuottavat ja hankkivat vuosittain mittavia määriä sähkö- ja lämpöenergiaa. Sähkömarkkinoiden avauduttua kuntien asema paikallisena energiantuottajana on muuttunut. Nykyisin kunnat voivat toimia energiantuottajina, hankkijoina tai molempina.
Prosessiteollisuuden energia-analyysi Prosessiteollisuuden energia-analyysi on energiaintensiivisen prosessiteollisuuden kaksivaiheinen sovellus Teollisuuden energia-analyysista.
Voimalaitoksen energia-analyysi Voimalaitoksen energia-analyysimalli on tarkoitettu polttoainetta käyttäville yhdyskuntien ja teollisuuden sähköä tuottaville voimalaitoksille. Muiden voimalaitosten toteutusmallista on sovittava Motivan kanssa erikseen. Energia-analyysin tavoite on voimalaitoksen kokonaisenergiatehokkuuden ja -talouden parantaminen.
Uusiutuva energia Suomessa Uusiutuvan energian käyttöä pyritään energia- ja ilmastostrategian sekä hallitusohjelman tavoitteiden mukaisesti lisäämään nykyisestä. Tavoitteena on, että uusiutuvan energian osuus loppukulutuksesta on vähintään 51 prosenttia vuonna 2030.
Energiatehokkuutta palveluna ja säästötakuulla 8.11.2024 9.00-11.00 Perustiedot Lisätietoja tanja.hyvonen@motiva.fi Tuotteet energianhallinta energia ESCO-palvelu energiankulutus energiankäyttö Energiatehokkuus energia- ja ilmastotyö Kuvaus Lämpimästi tervetuloa webinaariin! Ohjelma ja puhujat päivittyvät pian.
Energian ja veden arvonlisäveroton vuosikustannus EUR/a Kiinteistön energia-katsastus Teollisuuden energia-katselmus (myös 2-vaiheinen) Teollisuuden energia-analyysi (myös 2-vaiheinen) Prosessi- teollisuuden energia-analyysi < 15 000 X 15 000–55 000 X X 55 000–1 400 000 X X > 1 400 000– X X Teollisuuden 2-vaiheisen energia-analyysin tuettava työkustannusosuus Energia-analyysi on toteutettava
Kansallisten energia- ja ilmastosuunnitelmien tavoitteena on auttaa jäsenvaltioita saavuttamaan EU:n energia- ja ilmastotavoitteet sekä varmistaa, että unioni etenee kohti puhtaampaa, kestävämpää ja resurssitehokkaampaa energiajärjestelmää. Niissä hahmotellaan, kuinka EU-valtiot aikovat saavuttaa EU:n energia- ja ilmastotavoitteet vuodelle 2030.
Uusiutuva energia ja alueidenkäytön suunnittelu Uusiutuvan energian huomioimisesta ei ole yhtenäistä valtakunnallista ohjeistoa, vaan käytännöistä päätetään kunta- tai aluekohtaisesti. Alueidenkäytön suunnitteluvaiheessa on kunnalla mahdollisuus luoda edellytykset uusiutuvan energian hyödyntämiselle.
Energia-ala tarjoaa hyvin työpaikkoja. Itsekriittisyyttä kannattaa vähentää, ei tämä tämä niin vakavaa ole tämä elämä”, Juhamatti tsemppaa.