Siirry sisältöön

118 hakutulosta

Lämmitys Pientalossa on lämmitettävät asuin- ja märkätilat, puolilämpimät tilat, tuloilma sekä lämmin käyttövesi. Lämmitysjärjestelmä vaikuttaa oleellisesti asumisviihtyvyyteen ja käyttökustannuksiin. Tutustu eri lämmitysjärjestelmien ominaisuuksiin ja mieti mikä järjestelmä soveltuu parhaiten talosi ja perheesi tarpeisiin.
Ulkouima-altaiden lämmitys Ulkouima-allas soveltuu erittäin hyvin aurinkolämityskohteeksi. Sen lämpötilatasot ovat matalia ja sitä käytetään eniten juuri silloin, kun aurinko paistaa. Matalan lämpötilatason takia uima-altaiden lämmittämiseen kannattaa yleensä käyttää kattamattomia keräimiä. Altaissa käytettävät puhdistusaineet puolestaan edellyttävät materiaaliksi muovia. Kuva.
Vesikiertoinen lämmitys – ylläpito ja säätö Yleisempiä kotitalouksissa olevia vesikiertoisia lämmityslaitteita ovat kiertovesipumppu, vesipatterit ja vesikiertoinen lattialämmitys. Kiertovesipumppu Kiertovesipumppu pyörii vesikiertoisessa järjestelmässä kohteesta riippuen noin 9–12 kuukautta vuodesta.
Varmista, ettei samanaikainen lämmitys ja jäähdytys ole mahdollista. Ilmanvaihto- ja jäähdytyslaitteiden viilennysasetus tai mahdollinen automaattiviilennys on muistettava kytkeä pois päältä, ettei esimerkiksi takan lämmitys käynnistä ilmalämpöpumpun jäähdytystä.
Toimi pakkasjaksoilla näin Lämmitys ja ilmanvaihto: Polta uunissa tai takassa puuta. Tulijan lämmitys kannattaa aloittaa jo silloin, kun sääennusteessa luvataan paukkupakkasia parin vuorokauden päähän. Tulisija syttyy helpommin, kun hormi on valmiiksi lämmin. Tuo polttopuita sisään lämpenemään ainakin muutaman päivä etukäteen.
Kiinteistön lämmitys voi kokonaisuudessaan koostua useasta rinnakkaisesta lämmitysjärjestelmästä.
Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin (EPBD 2018/44/EU) artiklat 14 ja 15 koskevat lämmitys- ja ilmastointijärjestelmiä sekä yhdistettyjä lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmiä sekä yhdistettyjä ilmastointi- ja ilmanvaihtojärjestelmiä. Palaa otsikoihin