Siirry sisältöön

31 hakutulosta

parantaminen, opastaa teknistä henkilökuntaa käyttämään laitteita ja järjestelmiä energiatehokkaasti, löytää mahdollisuudet uusiutuvan energian hyödyntämiseen, auttaa vähentämään toiminnan hiilidioksidipäästöjä.
Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen JOTPAn rahoittama. Tervetuloa mukaan koulutuksiin Koulutuskokonaisuuden ensimmäinen osa alkoi keväällä 2024. Seuraavien kurssien ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä.
Ruokahävikin vähentäminen ja energiatehokkuuden parantaminen ovat tärkeitä tavoitteita, joita kehitetään jatkuvasti. Hankintalaki ei estä ympäristöasioiden huomiointia Tarja Österbergin mielestä osittain monitulkintainen hankintalaki tekee vastuullisuuden edistämisestä välillä haastavaa. – Lain vaatimukset eivät aina ole selkeitä ja niissä on jonkin verran tulkinnanvaraa.
Materiaalitehokkuuden parantaminen tuo teollisuusyrityksille merkittäviä, jopa miljoonaluokan säästöjä ja pienentää yrityksen ympäristökuormitusta. Parhaiten yrityksen toiminnassa syntyvään hävikkiin päästään kiinni materiaalikatselmuksella, jonka tekee siihen koulutettu katselmoija.
Parannukset teknisiin järjestelmiin: Automaation lisääminen Lämmöntalteenoton parantaminen ilmanvaihdossa Ilmanvaihdon parantaminen (korvausventtiilit, järjestelmän muutos) Termostaattien uusiminen Pattereiden uusiminen Lämmityslaitteen uusiminen Lämpöpumput: Vaihto uuteen, etähallinta/seuranta Sähkö: Tukilämmitysmuodot (ilmalämpöpumppu) Aurinkosähkön tai -lämmön hankinta Sähköauton
Hyvän korjaustavan mukaan korjaukset tehdään hallitusti Taloyhtiön energiatehokkuuden parantaminen ja ylläpito vaatii jatkuvaa työtä. Kaikkia remontteja ei välttämättä tarvitse tehdä samanaikaisesti – pitkäjänteinen työ pitää kustannukset kohtuullisina ja edellisten toimien säästöillä voi rahoittaa seuraavaa hanketta. Näin vältytään vastikkeiden korotuspaineilta.
Jatkuvan oppimisen kehittäminen korjausrakentamisen ja energiatehokkuuden parantamisessa sekä 4.3 Työvoiman saatavuuden parantaminen korjausrakentamisessa ja kiinteistöautomaatiossa.
Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen JOTPAn rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.
Oma koti ja etenkin sen energiatehokkuuden parantaminen ovat hyvä sijoituskohde. Lue lisää 2.11.2023 Maalahden kunta on vuoden julkisen puurakentamisen edelläkävijä Ympäristöministeriö ja kestävän kehityksen yhtiö Motiva ovat myöntäneet Julkisen puurakentamisen edelläkävijä -kunniamaininnan Maalahdelle.
Energiansäästön lisäksi tavoitteena oli myös työturvallisuuden ja -viihtyvyyden parantaminen. Osassa tehdasta tehdään jatkuvaa kolmivuorotyötä, jolloin valot ovat päällä jopa 6 400 tuntia vuodessa. Valon värilämpötila 5 700 Kelviniä on hieman päivänvaloa kylmempi.