117 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Ilmanvaihto perustuu paine-eroon, joka saadaan aikaan joko puhaltimilla (koneellinen ilmanvaihto) tai lämpötilaeron ja tuulen yhteisvaikutuksella (painovoimainen ilmanvaihto). Mikäli tuloilma puhalletaan koneellisesti, kyseessä on tulo- ja poistoilmanvaihto, muussa tapauksessa vain poistoilmanvaihto. Jos tuloilmaa kostutetaan tai jäähdytetään, puhutaan ilmastoinnista.
Puutteellisesti ja huonosti toimiva ilmanvaihto voi aiheuttaa erilaisia terveysongelmia, kuten kroonista nuhaa ja yskää, ihon kuivumista, päänsärkyä ja väsymystä. Erityisesti allergiakodeissa ilmanvaihdon toimivuudesta on huolehdittava kunnolla. Painovoimainen ilmanvaihto Vanhoissa kerros- ja pientaloissa on tavallisesti painovoimainen ilmanvaihto.
Ilmanvaihtoa ei siis saa missään tilanteissa pysäyttää kokonaan, eikä siitä saa tinkiä edes energiansäästön vuoksi. Ilmanvaihto perustuu paine-eroon, joka saadaan aikaan joko puhaltimilla (koneellinen ilmanvaihto) tai lämpötilaeron ja tuulen yhteisvaikutuksella (painovoimainen ilmanvaihto). Jos tuloilmaa kostutetaan tai jäähdytetään, puhutaan ilmastoinnista.
Lisäksi kannattaa kiinnittää erityistä huomiota äänenvaimennukseen, jotta ilmanvaihto voidaan pitää riittävällä tasolla myös öisin, jolloin pienetkin äänet voivat häiritä. Ilmanvaihto mitoitetaan yleensä RakMK:n osan D2 taulukon 1 mukaisesti. Asunnon ilmanvaihtokertoimen on oltava vähintään 0,5 1/h eli talon ilmatilavuuden on vaihduttava kerran kahdessa tunnissa.
Ilmanvaihto Ilmanvaihto on tärkeä osa ammattikeittiöiden viihtyisyyttä, työturvallisuutta ja tuottoisia työskentelyolosuhteita. ilmanvaihdon energiankulutusta voidaan vähentää huomattavasti oikeilla ratkaisuilla. Esimerkiksi perinteisen, ei-optimoidun ilmanvaihtojärjestelmän lämmitysenergiankulutus voi olla jopa 10-kertainen energiatehokkaaseen ratkaisuun verrattuna.
Takaisin Energiatehokas ilmanvaihto Julkaisun kieli Suomi Laajuus 6 sivua Julkaisuvuosi 2012 Lataa Energiatehokas ilmanvaihto 2012 Kuvaus Ilmanvaihdolla pyritään saamaan rakennukseen terveellinen ja viihtyisä sisäilma.
- Etusivu » Ajankohtaista » Julkaisut » Kaikki julkaisut » Energiatehokas ilmanvaihto
- Etusivu » Ajankohtaista » Julkaisut » Koti ja asuminen » Energiatehokas ilmanvaihto
Toisaalta, kun varmistetaan että ilmanvaihto toimii oikein ja suunnitellusti, antaa se hyvä pohjan lähteä tekemään rakennukseen muita energiansäästötoimenpiteitä.
Kattava opas toimivampaan ilmanvaihtoon Opas antaa palvelukiinteistöjen omistajille ja hallinnoijille hyödyllistä tietoa ja konkreettisia ohjeita energiatehokkaampaan ja toimivampaan ilmanvaihtoon.
Asunnon ilmanvaihto on sopiva, kun oleskelutilojen ilma vaihtuu kerran kahdessa tunnissa. Ilmanvaihto perustuu paine-eroon, joka saadaan aikaan joko puhaltimilla (koneellinen ilmanvaihto) tai lämpötilaeron ja tuulen yhteisvaikutuksella (painovoimainen ilmanvaihto).
Ilmanvaihto- ja jäähdytyslaitteiden viilennysasetus tai mahdollinen automaattiviilennys on muistettava kytkeä pois päältä. Samalla tarkistetaan, että ilmanvaihtokoneen lämmöntalteenotto on varmasti päällä.