Siirry sisältöön

39 hakutulosta

Energiatehokas puhtaan veden pumppaus Pumppauksiin kuluu iso osa vesilaitoksen energiankäytöstä. Kevyen puhdistusprosessin pohjavesilaitoksilla verkostopumppauksen osuus energiankulutuksesta vaihtelee tyypillisesti 30–70 % välillä. Joissain laitoksissa pumppauksiin voi kulua yhteensä jopa yli 90 % energiankäytöstä.
Energiatehokas ilmastus Yli puolet jätevedenpuhdistamon energiankäytöstä kuluu ilmastukseen. Optimoimalla hapen- ja ilmantarve sekä ilmansyötön energiankäyttö, on mahdollista saavuttaa merkittävää energiansäästöä.
-luokkalaisille Sivulle on koottu materiaalia ja tehtäviä energiankäytön ja -kulutuksen näkökulmasta. Tavoitteena on, että oppilaat oppivat keinoja omatoimiseen energiankulutuksen pienentämiseen niin kotona kuin koulussa.
Energiankäyttöön ja energiatehokkuuteen liittyviä mittauksia on vesihuoltolaitoksilla vaihtelevasti. Mittarointitekniikan kehitys ja sen pienentyneet kustannukset tekevät entistä laajemman mittaamisen mahdolliseksi ja taloudellisesti kannattavaksi.
Rakennuksen energiankäytön hiilijalanjälki Tampere-talolle on laskettu rakennuksen energiankäytön hiilijalanjälki Green Building Council Finland mittariston mukaan. Energiankäytön hiilijalanjälki mittaa käyttäjän toimintaa rakennuksessa ja on näin soveltuva mittari kiinteistön käyttäjän omien päästöjen mittaamiseen ja kehittämiseen.
Myös maakuntien ja alueiden strategiassa voi määrittää esimerkiksi sen, että toimija antaa erilaisia sitoumuksia muun muassa uusiutuvaan energiankäyttöön, energiatehokkuuteen, hiilineutraaliuteen tai resurssiviisauteen liittyen. Laaja-alaisimpia sitoumuksia ovat esimerkiksi kuntien energiatehokkuussopimus, Hinku ja Fisu.
Muut energiatehokkuustoimet vesihuoltolaitoksilla Tehosta vesihuoltolaitoksen energiankäyttöä vinkkiemme avulla: Aurinkosähkö vesihuoltolaitoksilla Energiatuki ja sen hakeminen Vesilaitoskiinteistön energiatehokkuus Vesihuoltolaitosten energiatehokkuus tulevaisuudessa Lämmöntalteenotto vesihuoltolaitoksilla Energianhallinta: Mittarointi Energianhallinta: Seuranta ja analysointi Energianhallinta
Selkeät yhteiset tavoitteet, tieto muutoksista kertyvistä hyödyistä ja mielekkäät kannustimet vauhdittavat energiankäytön tehostamista. Varmista, että kaikilla työntekijöillä on tietoa, taitoa ja välineitä työskennellä energiaa säästävästi. Muista perehdyttää uudet tiimin jäsenet huolellisesti keittiön energiapiheille tavoille.
Vesihuoltolaitosten energiatehokkuus tulevaisuudessa Tulevaisuudessa haasteita energiankäytölle ja energiatehokkuuteen tuovat muun muassa kiristyvät ympäristövaatimukset, kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen sekä kasvava tarve haitta-aineiden poistolle ja lietteen käsittelyn kehittämiselle.
Liikennesuunnittelulla voidaan edistää myös liikenteen sujuvuutta, ja kuljetuspalvelujen hankinnoilla voidaan vaikuttaa kuljetusten energiankäyttöön ja päästöihin. Kuntalaisia voidaan myös kannustaa tiedotuksen ja markkinoinnin keinoin energiatehokkaaseen liikkumiseen kuten pyöräilyyn tai taloudellisen ajotapaan.