Siirry sisältöön

12 hakutulosta

Liikenteen parhaita käytäntöjä Energiatehokkuus tuo kilpailukykyä Kuljetusalaan kohdistuva paine energiatehokkuuden parantamiseksi ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi kasvaa jatkuvasti. Energiatehokkuuden parantaminen leikkaa kuljetusyrityksen kustannuksia ja parantaa suoraan tulosta sekä kilpailukykyä.
Johtavana ajatuksena jatkuva parantaminen tähtäimenä koko järjestelmän energiatehokkuuden varmistus hankintojen osalta, korjaavat toimenpiteet ja hankintaprosessin tehostaminen Lisätietoa Energiatehokkaat paineilmaa käyttävät laitteet -oppaassa Työ- ja elinkeinoministeriö on tukenut oppaan rahoittamista. Teksti: Sovellusmestarit ja Motiva. Ulkoasu: Vanto Design Oy.
Jatkuvan oppimisen kehittäminen korjausrakentamisen ja energiatehokkuuden parantamisessa sekä 4.3 Työvoiman saatavuuden parantaminen korjausrakentamisessa ja kiinteistöautomaatiossa.
Energiansäästön lisäksi tavoitteena oli myös työturvallisuuden ja -viihtyvyyden parantaminen. Osassa tehdasta tehdään jatkuvaa kolmivuorotyötä, jolloin valot ovat päällä jopa 6 400 tuntia vuodessa. Valon värilämpötila 5 700 Kelviniä on hieman päivänvaloa kylmempi.
Uusien mittausten myötä tietokanta päivittyy jatkuvasti. Tietokannan perusteella on mahdollista määrittää ajoneuvotyyppien päästösuorituskyky sekä euroluokan keskiarvona että yksilöidympänä merkki- ja euroluokkakohtaisena keskiarvona.
Tavoitteena on synnyttää jatkuvaa kuljetusketjujen energiatehokkuuden kehittämistoimintaa vapaaehtoisin keinoin. Kuva 1. Kuljetusten energiakatselmuksen käynnistys ja läpivienti Tehtävien ja niiden laajuuden yleinen määrittely Kuljetusketjujen energiakatselmusten tavoite on teollisuuden kuljetusten energiatehokkuuden ja 8 -talouden parantaminen.
Jatkuvaan kokonaisenergiankulutuksen määrän selvittämiseen ja seurantaan luotettavasti tarvitaan vähintään keittiökohtaiset mittarit tai mittausjärjestelmä. Kun tietoa sähköenergian ja vedenkulutuksesta on saatavilla, saadaan tietoa kokonaisenergiankulutuksen tasosta ja vaihteluista eri ajanjaksoilla, esimerkiksi kuukausittain.
Energia- ja ilmastopolitiikassa on kolme perusulottuvuutta, joiden tasapainosta on jatkuvasti huolehdittava siirryttäessä kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa.
JaPa-ryhmän (Jatkuva parantaminen -ryhmä) toiminta ja Uutta energiatehokkuuteen 2024 -tilaisuus ovat yhteisiä Energiavaltainen teollisuus (EVT) -projektin kanssa ja ne on kuvattu edellä tässä kappaleessa 2.2.1 ko. projektin kohdassa. Osa Yritysten energiatulevaisuuden näkymät 2023-kyselyn vastaajista edustaa energiantuotannon yrityksiä.
BSCI:n vastuullisen hankinnan toimintamalli pohjautuu jatkuvan parantamisen periaatteeseen, avoimeen yhteistyöhön ja eri toimitusketjun toimijoiden valtuuttamiseen.