27 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Direktiivit Direktiivi on Euroopan unionin jäsenvaltioille tarkoitettu lainsäädäntöohje. Se ei suoraan muuta jäsenvaltion lainsäädäntöä, vaan antaa kansalliselle lainsäätäjälle toimintaohjeita. Lainsäätäjän velvollisuus on toteuttaa direktiivin sisältö maansa lainsäädännössä, mutta kussakin jäsenvaltiossa voidaan valita toteuttamisen muoto ja keinot.
Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi (EU) 2018/2001 uusiutuvista lähteistä peräisin olevan energian käytön edistämisestä (uudelleenlaadittu) eli niin sanottu RED II -direktiivi annettiin 11.12.2018. Direktiivi on saatettava osaksi kansallista lainsäädäntöä viimeistään 30.6.2021.
Rahoituksen tilannesää Ajankohtaisia rahoitukseen liittyviä teemoja ovat muun muassa: EUn kestävän rahoituksen taksonomia Uudistuva ja osaava Suomi 2021−2027 -ohjelma (sisältää EAKR, ESR+ ja JTF-mekanismit) Suomen kestävän kasvun ohjelma (RRF-investointituki) Energiatehokkuutta käsittelevissä direktiiveissä ( Energiatehokkuusdirektiivi ja Rakennusten energiatehokkuusdirektiivi ) rahoitukseen
Energiayhteisöön liittyvät säädökset ja verotus Energiayhteisöihin liittyvät direktiivit, lait ja asetukset Energiayhteisöjä käsitellään sekä EU:n direktiiveissä että Suomen lainsäädännössä. Tutustu lokakuussa 2023 voimassa olevaan lainsäädäntöön alta.
Uusi direktiivi tulee voimaan 28.5.2024. Jäsenvaltioilla on aikaa kaksi vuotta saattaa direktiivi toimeen kansallisesti.
takaraja ja velvoitteiden notifiointi komissiolle viimeistään 10/2025 • Suomessa energiatehokkuussopimukset edelleen pääosassa direktiivin toimeenpanon valmistelussa ja suunnittelussa • Työ etenee suunnitelman mukaisesti • Energiatehokkuussopimusten kauden 2026-2035 neuvottelut ovat meneillään • Direktiivin velvoitteet tarvittaessa pääosin energiatehokkuuslakiin Työ- ja elinkeinoministeriö
Direktiivillä edistetään kestävää kehitystä parantamalla energiatehokkuutta ja ympäristön suojelun tasoa sekä samalla energiahuoltovarmuutta. Ekosuunnitteludirektiivi on puitedirektiivi, jonka nojalla annetaan tuoteryhmäkohtaisia täytäntöönpanotoimenpiteitä. Niissä määritellään tuoteryhmäkohtaisesti tuotesuunnittelun ympäristövaatimukset.
EPBD sisältö ja toimeenpano 24.9.2024 Rakennusneuvos Jyrki Kauppinen, ympäristöministeriö 2.10.2024 1 Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin (EPBD) toimeenpano • EPBD - direktiivi on julkaistu 8.5.2024 ja se tuli voimaan 28.5.2024. • EPBD on toimeenpantava kahden vuoden kuluessa voimaantulosta, eli viimeistään 29.5.2026 säädökset voimassa ja notifioituna. • Direktiivin toimeenpano
RetroCheck täydentää REMPPAA Suomen ympäristökeskus SYKEn RetroCheck-hanke tuki kansallista EPBD-direktiivin artiklan 2a mukaisen korjausrakentamisen strategian toimeenpanoa.