Siirry sisältöön

40 hakutulosta

Tutustu tapahtumatarjontaan ja ilmoittaudu mukaan järjestäjän verkkosivuilla Energianeuvonnasta saat vastauksia kysymyksiisi muun muassa seuraavista aiheista: lämmitysjärjestelmän valinta, vaihto ja energiatehokkas lämmitys uusiutuvan energian käyttöönotto ja hyödyntäminen asumisen sähkönkulutus ja laitteiden energiatehokas käyttö kestävät hankinnat ja energiansäästö energiatehokkuuden
Leudommissa sääolosuhteissa tilojen ja mahdollisesti myös käyttöveden lämmitys toteutetaan ilma-vesilämpöpumpulla.
Säteilylämmittimellä tarvittava aika on noin kaksinkertainen, joskaan yli kolmen tunnin lämmitys enää ei hyödytä. Polttoainelämmitintä ei tarvitse käyttää koskaan yli puolta tuntia, mutta koska se kuluttaa auton akun energiaa, akun varaamiseksi on hyvä joko ajaa vähintään yhtä kauan kuin lämmitintä on käytetty tai käyttää erillistä ylläpitolaturia.
Aluksi lämpöpumpun asetuksissa käyttöveden lämmitys oli economy-asetuksella, mikä ei antanut riittävää kapasiteettia ja lämpötilaa suihkuun koko perheelle. Tilanne parani, kun käyttöveden lämmitys vaihdettiin comfort-asetukselle, joka antaa lyhyemmän varaajan uudelleenlatausajan ja suuremman käyttövesikapasiteetin.
lämmitysratkaisuja ovat muun muassa: maalämpöpumppu ilma-vesilämpöpumppu (tukena laitteen sähkövastukset tai erillinen sähkökattila) kaukolämpö puupohjaiset lämmitysmuodot, kuten hake-, pelletti- ja klapikattilat kuivan tai vesikiertoisen sähkölämmityksen ja ilmalämpöpumppujen yhdistelmä Hyväkuntoisen maakaasu- tai öljykattilan jättäminen esimerkiksi ilma-vesilämpöpumpun rinnalle tuottamaan lämmitys
Ilman älykästä automaatiota lämmitys ja ilmanvaihto saattavat toimia päällekkäin niin, että kotia yhtä aikaa lämmitetään ja viilennetään. Tästä syntyy hukkakulutusta, mikä tuntuu myös kukkarossa. Mitä laitteita taloautomaatiolla voidaan kotona seurata ja ohjata?
Yhteenveto eri suunnitteluratkaisujen vaikutuksista lämmitys- ja sähköenergian kulutukseen sekä investointikustannuksiin.
Ilmanvaihdon osalta on huomioitava, että lämmöntalteenoton jälkeen loppu tuloilman lämmitys asetettuun arvoon, esimerkiksi noin 17 celsiusasteeseen asti, tapahtuu ilmanvaihtokoneessa olevalla sähkövastuksella. Vaikka tilat muuten lämpiäisivätkin ilmalämpöpumpuilla, kuluu sähköä myös tuloilman lämmittämiseen – sitä enemmän mitä heikompi lämmöntalteenoton hyötysuhde on.
säätöventtiilien toimintakokeet: Venttiilimoottoreiden kiinni ajaminen ja tarkistaminen että virtausta venttiilien läpi ei ole Kaukolämmön siirtimien toimintakunnon tiiviyden varmistaminen (ettei levylämmönsiirtimissä ole vuotoa) Paisunta-astioiden esipaineiden arvioiminen ja riittävän esipaineen varmistaminen kiinteistön tarpeeseen nähden Hälytysrajojen oikeellisuuden varmistaminen ja lämmitys
Lämmitys ei hitaasta reagointinopeudestaan johtuen pysty säätymään nopeasti ja valaistuksen hyödyntäminen jää vähäiseksi. Vaikuttavatko energiansäästölamput verkkosähköön? Erilaisten kodin elektroniikkalaitteiden ja loistelamppujen aiheuttamista verkkohäiriöistä (yliaalloista) on puhuttu jo pitkään.