Siirry sisältöön

12 hakutulosta

Apua yötuuletuksesta Yötuuletuksella voidaan viilentää sisäilmaa ennen päivän kuumimpia hetkiä sekä jäähdyttää rakenteita, jolloin myös viilennystarve vähenee.
Tämän seurauksena ilma liikkuu hallitsemattomasti, minkä vuoksi rakenteiden sisältä tai ulkoilmasta voi kulkeutua epäpuhtauksia sisäilmaan.
Katu- ja siitepölyn tukkimat suodattimet on hyvä pestä tai vaihtaa uusiin raikkaan ja puhtaan sisäilman varmistamiseksi. Lämmityskauden ulkopuolella on myös järkevää teettää perushuollot ja talvella havaittujen vikojen korjaukset.
Oppaassa käsitellään asioita, joiden avulla ilmanvaihdon mittaus- ja säätötöitä tilaavat tahot voivat varmistaa hallinnoimiensa rakennusten energiatehokkuutta sekä sisäilman laadun olosuhteita.
Takaisin Energiatehokas ilmanvaihto Julkaisun kieli Suomi Laajuus 6 sivua Julkaisuvuosi 2012 Lataa Energiatehokas ilmanvaihto 2012 Kuvaus Ilmanvaihdolla pyritään saamaan rakennukseen terveellinen ja viihtyisä sisäilma.
Energiatehokkaat ja hyvin huolletut rakennukset tarjoavat terveellisen sisäilman ja asumismukavuutta. Lisäksi paikallisten energiatehokkuusprojektien toteuttaminen voi edistää työllisyyttä. Energiatehokkuuden parantaminen on nyt entistä tärkeämpää uusien EU-direktiivien myötä. Kunnille tämä tarkoittaa uusia velvoitteita, mutta myös mahdollisuuksia.
Puhtaan sisäilman lisäksi varmistetaan, että paine-ero suodattimen yli on kohdillaan. Suuri paine-ero lisää puhallustehon tarvetta, joka puolestaan näkyy lisääntyneenä sähkön kulutuksena. Sisäänpuhallusilman lämpötila muutaman asteen haluttua huonelämpötilaa pienempi (pl. ilmalämmitteiset kohteet).
Jos huoneiston ilmanvaihtojärjestelmä on painovoimainen tai koneellinen poistoilmanvaihto, niin kylmä ulkoilma tulee suoraan huoneistoon, jossa se sekoittuu lämpimään sisäilmaan. Tällöin lämmitysjärjestelmä lämmittää kotia ja samalla ulkoa tulleen kylmän ilman mukavuustasolle.
Ala- ja yläkerroksiin sijoitetut ilmalämpöpumput tehostavat sähkölämmityksen hyötysuhdetta mahdollistaen miellyttävän sisäilman lämpötilan talven kireimmilläkin pakkasilla. –Ilmalämpöpumput riittävät mainiosti, eikä sähköpattereita ole kytketty vielä kertaakaan tänä talvena, Jari totesi tammikuun pakkasten aikaan.
Jäähdytysvinkit asunto-osakeyhtiöön ja palvelurakennukseen: Opasta tilojen käyttäjiä sisäilman lämpötilan hallintaan, kuten parvekelasien avaamiseen. Ohita ilmanvaihdon lämmön talteenotto kesällä, vaihda säännöllisesti suodattimet. Tehosta ilmanvaihtoa öisin, kun ulkoilman lämpötila on viileämpää. Tehosta porrashuoneiden ilmanvaihtoa maksimilämpötilan alentamiseksi.