Siirry sisältöön

116 hakutulosta

Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa ja ensisijainen keino edistää energian tehokasta käyttöä Suomessa. Sopimusten avulla toteutetaan EU:n energiatehokkuusdirektiivin asettamia energiatehokkuusvelvoitteita ja seurataan tavoitteiden saavuttamista. Nykyinen sopimuskausi on solmittu vuosille 2017–2025.
Lue lisää »           YM: Suosittu asuinrakennusten energia-avustus jatkuu ensi vuonna, tukea tarjolla lähes 100 miljoonaa euroa   Valtioneuvosto antoi tänään asetuksen asuinrakennusten energia-avustusten jatkamisesta vuonna 2023. Asuinrakennusten energiatehokkuutta parantavia korjaushankkeita voidaan ensi vuonna avustaa yhteensä 98,67 miljoonalla eurolla.
Fossiilivapaa energia on luotu käyttämättä fossiilisia polttoaineita. 3.1.2023 7 Kyllä Ei 3. Fossiilivapaa energia on luotu käyttämättä fossiilisia polttoaineita. 3.1.2023 8 Kyllä Ei 4. Fossiiliset polttoaineet ovat uusiutumattomia luonnonvaroja. 3.1.2023 9 Kyllä Ei 4. Fossiiliset polttoaineet ovat uusiutumattomia luonnonvaroja. 3.1.2023 10 Kyllä Ei 5.
Energia-asiat opetussuunnitelmassa Energian järkevä käyttö ja uusiutuvat energialähteet sisältyvät peruskoulun ja lukion opetussuunnitelmiin. Peruskoulun aihekokonaisuudet: Vastuu ympäristöstä, hyvinvoinnista ja kestävästä tulevaisuudesta Ihminen ja teknologia Lukion aihekokonaisuudet: Kestävä kehitys Teknologia ja yhteiskunta
Kauden ensimmäisessä jaksossa toimitusjohtajamme Elina Moisio jututtaa Energiaviraston ylijohtaja Simo Nurmea ajankohtaisista energia-asioista Energiansäästöviikon alla. He pohtivat muun muassa energiajärjestelmän tulevaisuutta ja eri tuotantomuotojen roolia.
Kauden ensimmäisessä jaksossa toimitusjohtajamme Elina Moisio jututtaa Energiaviraston ylijohtaja Simo Nurmea ajankohtaisista energia-asioista Energiansäästöviikon alla. He pohtivat muun muassa energiajärjestelmän tulevaisuutta ja eri tuotantomuotojen roolia.
Usein kysytyt kysymykset kodin energia-asioista Usein kysyttyjä kysymyksiä -palstalle on koottu kysymyksiä ja vastauksia Kuluttajien energianeuvonnalle tulleisiin kysymyksiin, jotka koskevat uusiutuvan energian, kuten aurinkoenergian, bioenergian ja maalämmön, käyttöä tai käyttöönottoa. Kysymykset on ryhmitelty aiheittain omille alasivuilleen.
Energia-avustukset Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA • Avustusta myönnetään rakennuksen energiatehokkuutta parantaviin toimenpiteisiin, jos niihin kohdistuviin kustannuksiin hyväksytään korkotukilainaa. • Kenelle: • Eduskunta on hyväksynyt vuoden 2022 toisessa lisätalousarviossa energia-avustukseen 20 miljoonan euron lisämäärärahan.
Teemaviikon aikana voi palauttaa muistiin aikaisemmin opittuja asioita tai laajentaa energia-aiheen käsittelyä uusilla tavoilla. Energiansäästöviikkoa voi viettää monella tavalla omien resurssien ja taitojen mukaisesti.
ELY-keskuksen avustuksen lisäksi lämmitysremontteihin on tarjolla kotitalousvähennystä verotuksessa sekä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn energia-avustusta asuinrakennusten omistajille. Lisäksi ARA myöntää avustusta myös kunnille, seurakunnille ja yhdistyksille fossiilisesta öljy- ja maakaasulämmityksestä luopumiseen.