Siirry sisältöön

156 hakutulosta

Uunien energiansäästötoimet tehostavat valimon energiankäyttöä vuosittain yli 10 prosentilla.
Lue lisää 5.10.2023 Energiankäytön uusi aika Fokus-podcastimme on palannut keskustelemaan vierailevien päättäjien kanssa kestävän kehityksen haasteista ja mahdollisuuksista. Lue lisää
Tehdas selvittää vuoden 2015 aikana mahdollisuuksia vähentää uuniensa energiankäyttöä muun muassa happiavusteisen palamisen avulla. Suunnitteilla on myös sähkön tuotanto uunien hukkalämmöstä.
Takaisin Energiatehokas ammattikeittiö Julkaisun kieli Suomi Laajuus 20 sivua Julkaisuvuosi 2010 Lataa Energiatehokas ammattikeittiö Kuvaus Energiankäytön tehostaminen lisää ammattikeittiöiden tuottavuutta ja kannattavuutta sekä vähentää toiminnan ympäristökuormitusta. Opas kokoaa yhteen elementit ja palaset, joista ammattikeittiöiden energiatehokkuus rakentuu.
0.0 LÄHTÖTILANNE 2023 2024 2025 2026 2027 Vuotuinen säästö energialaskussa lähtötilanteeseen verrattuna (€/a) ** 0 0 37,525 39,415 40,597 41,815 98,832 Päästöt tCO2ekv/a ** 37.9 37.9 21.3 20.4 19.6 18.7 7.1 *laskenta perustuu vakioituun energiankäyttöön **laskenta perustuu todelliseen energiankäyttöön ***Tavoitteena päästötön rakennus Laajennettu PTS laadittu/päivitetty: 28.11.2022
Energiatehokkuuden jatkuva parantaminen edellyttää: Oman energiankäytön tuntemista ja seurantaa. Tietoa omista energiansäästömahdollisuuksista. Teknis-taloudellisesti kannattavien energiatehokkuustoimien määrittämistä ja toteuttamista. Energiatehokkuuden ottamista huomioon toimintatavoissa, investoinneissa ja hankinnoissa. Energianhankinnan eri mahdollisuuksien tuntemista.
Käyttäjien asumis- ja vedenkäyttötottumukset, rakennuksen vaippa, ilmavaihto, lämmitysjärjestelmän ajantasaisuus esimerkiksi vaikuttavat ratkaisevasti energiankäyttöön. Aineisto on suunnattu sekä kiinteistön ylläpitäjille että asukkaille. Julkaisu on saatavilla vain sähköisesti.
Huber Finland Oy:n Taavetin tehdasta sulatusuunin energiankäytön hallinnassa. Myös uuniin ja lämmön talteenottoyksikköön tehtyjen parannusten ja osaavan henkilöstön ansiosta uuni kuluttaa aiempaa vähemmän energiaa. Uunin ovat yli kolmannes Suomen toimintojen kokonaisenergiansäästöstä.
Ylijäämälämmön talteenotto ja hyödyntäminen parantaa tuotantolaitoksen energiankäytön tehokkuutta sekä vähentää polttoaineiden tarvetta ja kasvihuonekaasupäästöjä. Oheiseen julkaisuun on kerätty tietoa ylijäämälämmön hyödyntämisestä lämpöpumppu- ja ORC-tekniikalla. Lisäksi siinä on käsitelty ylijäämälämmön hyödyntämisen soveltuvuutta polttoaineen kuivatukseen.
Lue lisää 19.12.2023 Kouvolan kaupunki: Jatkuvan katselmuksen mallista lisää tehoa energianhallintaan Kouvolan kaupunki kehittää energiakatselmuksiin uudenlaista toimintamallia, jolla tehostetaan energiankäyttöä ja saadaan kustannussäästöjä. Ensimmäisen vuoden tulokset ovat lupaavia.