Siirry sisältöön

19 hakutulosta

Tällä edistetään tehokkaita lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiä ja yhteistuotantoa. Arviointia varten on tehtävä kansallinen kustannus-hyötyanalyysi.
Yhteenveto eri suunnitteluratkaisujen vaikutuksista lämmitys- ja sähköenergian kulutukseen sekä investointikustannuksiin.
Teollisuudessa sähköä kuluu esimerkiksi koneiden pyörittämiseen, puhallukseen ja pumppaukseen sekä lämmitys- ja kuumennusprosesseihin. Työ- ja elinkeinoministeriön selonteon mukaisesti sähköistämisen tekniset ratkaisut voidaan jakaa suoraan tai epäsuoraan sähköistykseen.
Kylmäaineena on käytetty hiilidioksidia. • Sovelluskohde 1: Öljyn lämmitys 140 ⁰C -> 280 ⁰C, 50 MW (COP-luvut 1,92 ja 1,72) • Sovelluskohde 2: Maitojauheen kuivatusilman lämmitys 64 ⁰C -> 210 ⁰C, 8,2 MW (COP-luvut 1,92 ja 1,61).
Jatkossa Muulin avulla tullaan tutkimaan yhä enemmän energiavirtojen optimimaalista hallintaa, missä matkustamon lämmitys ja jäähdytys muodostaa oleellisen osan. Myös akuston pitäminen optimaalisessa lämpötilassa on välttämätöntä energiatehokkuuden ja akun eliniän kannalta.
Lisäksi sähköbusseissa on sekä bussin sisätilan lämmitys että akkujen lämmitys. Sähköbussissa on kalustovalmistajasta riippuen ilmalämpöpumpulla tai biodieselillä toimiva sisätilan lämmitys. Lisäksi sähköbusseista on tarpeen vaatiessa dieselkäyttöinen matkustamotilan lisälämmitin.
Järjestelmässä on vakionmittainen aikasykli, jonka aikana lämmitys on päällä/ pois riippuen ympäristön lämpötilasta. Aikasyklin pituus määräytyy lämmitettävän laitteen lämpöominaisuuksista. Tavanomaisen syklin pituus on noin 20 min.
M euro hyötysuhde kierrosta minuutissa vuosi celsius-aste, lämpötilan yksikkö kloorattu ja/tai fluorattu hiilivety (Chlorofluorocarbon) lämpökerroin (Coefficient of Performance), lämpöpumppujen hyötysuhteen, yksikkö, =hyötylämpöteho/käyttöteho lämpötilaero gigawatti, tehon yksikkö gigawattitunti, energian yksikkö kelvin, lämpötilan yksikkö Motivan katselmointitoiminta lämpöpumppu lämmitys
Tyypillisille 50–60 % kosteudessa olevien biopolttoaineiden kuivausprosessit koostuvat siis pitkälti lämmitys- ja vakiokuivumisvaiheesta kun loppukosteus pysyy lähellä kriittistä kosteuspitoisuutta.