Siirry sisältöön

84 hakutulosta

Rakennuksen energiankäytön hiilijalanjälki Tampere-talolle on laskettu rakennuksen energiankäytön hiilijalanjälki Green Building Council Finland mittariston mukaan. Energiankäytön hiilijalanjälki mittaa käyttäjän toimintaa rakennuksessa ja on näin soveltuva mittari kiinteistön käyttäjän omien päästöjen mittaamiseen ja kehittämiseen.
Haluatko karsia turhaa energiankäyttöä ja pienentää energialaskua valtion tukemana? Se on mahdollista, kun asiantunteva ammattilainen osoittaa toimintaanne sopivat tehostamisen paikat.
Energiatehokkuuden jatkuva parantaminen edellyttää: Oman energiankäytön tuntemista ja seurantaa. Tietoa omista energiansäästömahdollisuuksista. Teknis-taloudellisesti kannattavien energiatehokkuustoimien määrittämistä ja toteuttamista. Energiatehokkuuden ottamista huomioon toimintatavoissa, investoinneissa ja hankinnoissa. Energianhankinnan eri mahdollisuuksien tuntemista.
Myös maakuntien ja alueiden strategiassa voi määrittää esimerkiksi sen, että toimija antaa erilaisia sitoumuksia muun muassa uusiutuvaan energiankäyttöön, energiatehokkuuteen, hiilineutraaliuteen tai resurssiviisauteen liittyen. Laaja-alaisimpia sitoumuksia ovat esimerkiksi kuntien energiatehokkuussopimus, Hinku ja Fisu.
. • TransEcon keskeisiä tavoitteita ovat tieliikenteen energiankäytön tehostaminen ja uusiutuvan energian käyttöönoton lisääminen. • VTT koordinoi TransEco-ohjelmaa, jonka tutkimusosapuolia ovat VTT:n lisäksi Oulun yliopisto, Aalto-yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto, Metropolia ja Turun AMK.
Sähkövaraston tarkoituksena on sekä hallita Keravan tehdaskiinteistön huipputehoa ja energiankäyttöä, kuin myös mahdollistaa sähkön kulutusjoustoa säätömarkkinoilla.
Muut energiatehokkuustoimet vesihuoltolaitoksilla Tehosta vesihuoltolaitoksen energiankäyttöä vinkkiemme avulla: Aurinkosähkö vesihuoltolaitoksilla Energiatuki ja sen hakeminen Vesilaitoskiinteistön energiatehokkuus Vesihuoltolaitosten energiatehokkuus tulevaisuudessa Lämmöntalteenotto vesihuoltolaitoksilla Energianhallinta: Mittarointi Energianhallinta: Seuranta ja analysointi Energianhallinta
Selkeät yhteiset tavoitteet, tieto muutoksista kertyvistä hyödyistä ja mielekkäät kannustimet vauhdittavat energiankäytön tehostamista. Varmista, että kaikilla työntekijöillä on tietoa, taitoa ja välineitä työskennellä energiaa säästävästi. Muista perehdyttää uudet tiimin jäsenet huolellisesti keittiön energiapiheille tavoille.
Vesihuoltolaitosten energiatehokkuus tulevaisuudessa Tulevaisuudessa haasteita energiankäytölle ja energiatehokkuuteen tuovat muun muassa kiristyvät ympäristövaatimukset, kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen sekä kasvava tarve haitta-aineiden poistolle ja lietteen käsittelyn kehittämiselle.
Liikennesuunnittelulla voidaan edistää myös liikenteen sujuvuutta, ja kuljetuspalvelujen hankinnoilla voidaan vaikuttaa kuljetusten energiankäyttöön ja päästöihin. Kuntalaisia voidaan myös kannustaa tiedotuksen ja markkinoinnin keinoin energiatehokkaaseen liikkumiseen kuten pyöräilyyn tai taloudellisen ajotapaan.