Siirry sisältöön

130 hakutulosta

Teollisuus Vuonna 2022 teollisuuden energiankäyttö Suomessa oli 126 TWh eli noin 44 % loppukäytöstä. Teollisuuden sähkönkulutus oli 36 TWh. Metsäteollisuuden osuus teollisuuden energiankäytöstä on noin 58 %, kemianteollisuuden 17 % ja metallinjalostuksen 14 %. Teollisuuden energian loppukäyttö väheni 17 % ajanjaksolla 2000–2022.
Testauksen yhteydessä energiatehokkuuden ammattilainen käy Motivassa kehitetyn mallin mukaisesti systemaattisesti läpi kohteen energiankäytön ja siihen vaikuttavien järjestelmien ja laitteiden nykytilan. Testaustyön lopputuloksena syntyy kohteelle toimenpide-ehdotukset energiankäytön tehostamiseksi sekä energiakustannusten ja CO 2 -päästöjen vähentämiseksi.
Sepa Oy Ensimmäisenä esimerkkikohteena on kattoristikoita ja muita puurakenteita valmistava Sepa Oy, joka teetti tuotantolaitoksen energiankäyttöön keskittyvän täsmäkatselmuksen energianhinnan kallistumisen myötä.
Haluatko karsia turhaa energiankäyttöä ja pienentää energialaskua valtion tukemana? Se on mahdollista, kun asiantunteva ammattilainen osoittaa toimintaanne sopivat tehostamisen paikat.
Koska energiankäytön kustannukset eivät kohdistu suoraan tilojen käyttäjille, he eivät välttämättä osaa ajatella oman toimintansa vaikutusta rakennuksen energiakäyttöön. Siksi tilojen käyttäjiä on hyvä muistuttaa vastuullisesta energiankäytöstä.
Koulut ja oppilaitokset Koulujen energiankäytössä on mahdollista saavuttaa merkittäviä säästöjä tehostamalla ilta- ja viikonloppukäytön energiatehokkuutta. Energiakatselmuksissa on löydetty keskimäärin 13 prosentin suuruiset kustannussäästöt. Energiansäästöä on mahdollista saada niin sähkön-, lämmön- kuin vedenkulutuksessakin.
Myös sauna- ja pesutiloista löytyy usein energiankäytön tehostamismahdollisuuksia. Keskimääräinen energiansäästötoimien kustannussäästö on 9 prosenttia. Motivan SlideShare: Energiakatselmus kannattaa – säästöjä kunnille ja pk-yrityksille from Motiva
Lue lisää »           Ilmatieteen laitos ja Motiva Oy: Lämmitysenergian kulutuksen normitus päivittyy – lämmitystarveluvut laskettu uuden ilmastollisen vertailukauden mukaan Energiankulutuksen seuranta on lähtökohta tarkoituksenmukaiselle energiankäytölle sekä energiankäytön tehostamiselle.
Energiatehokkuuden jatkuva parantaminen edellyttää: Oman energiankäytön tuntemista ja seurantaa. Tietoa omista energiansäästömahdollisuuksista. Teknis-taloudellisesti kannattavien energiatehokkuustoimien määrittämistä ja toteuttamista. Energiatehokkuuden ottamista huomioon toimintatavoissa, investoinneissa ja hankinnoissa. Energianhankinnan eri mahdollisuuksien tuntemista.
Sähkövaraston tarkoituksena on sekä hallita Keravan tehdaskiinteistön huipputehoa ja energiankäyttöä, kuin myös mahdollistaa sähkön kulutusjoustoa säätömarkkinoilla.